Academic Singles er det foretrukne merket av våre brukere.
Prøv gratis >>

Alt du trenger å vite om Tinder i Norge

Tinder 2020

Med mindre du har vært en fullstendig huleboer de siste årene, så har du helt sikkert hørt om Tinder. Nesten alle har brukt denne appen minst en gang for å finne seg en date.

Men hva om uansett hvor mye du enn prøver, så har du null suksess på Tinder?

Hvis dette er din erfaring, fortsett å lese!

Denne komplette Tinder-guiden vil gi deg en skikkelig god forståelse for hvordan Tinder fungerer. Du kommer til å lære alt du trenger å gjøre for å finne deg noen på Tinder her i Norge. Så enten du er mann eller kvinne vil denne guiden hjelpe deg med å fikse en date.

Hvis du leter etter alternativer til Tinder, sjekk denne listen:

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

1. Tinder enkelt forklart – på vanlig norsk

Tinder er en stedsbasert, sosial søke-app. Det betyr at du kan bruke appen til å finne noen som passer med deg i nærheten av der du er. Tinder er ganske enkelt en dating-app der en bruker kan like (sveipe til høyre) eller ikke like (sveipe til venstre) på andre brukeres profilbilder. Dersom to Tinder-brukere liker hverandre, «matcher» de, og de kan da sende meldinger til hverandre.

Tinder er den perfekte plattformen for deg som er singel og som ønsker å finne en potensiell partner, eller for de som vil ha det moro og muligens ... sex. Tinder er mest populær blant den yngre generasjonen (18 - 40 åringer), men det betyr ikke at du ikke vil finne mange over 40 på appen også.

Det tok ikke lang tid etter at Tinder ble lansert før denne appen eksploderte i popularitet og tok hele verden med storm. Tinder ble først «plantet» blant studenter ved forskjellige universiteter og høyskoler, og spredte seg derfra. I løpet av ti år ble faktisk Tinder den første dating-tjenesten som havnet blant de fem mest populære appene på nettet.

Helt klart en meget lovende start.

Men hva er fordelene og eventuelle ulemper med å bruke Tinder?

Her får du sannheten ...

Fordeler:

 • Du kan raskt finne deg en date.
 • Du kan lett finne noen på din alder.
 • Registreringen på appen er kjapp og enkel.

Ulemper:

 • Du kommer til å ha mange «konkurrenter».
 • Mulige sikkerhets- og personvernhensyn.
 • Det kan være vanskelig å holde et Tinder-forhold gående.

OK, så alt det der høres rimelig bra ut. Men ingenting på de listene løser problemet med å faktisk finne deg en date. Bare vær tålmodig, for svarene du leter etter kommer litt senere i denne artikkelen.

Som tidligere nevnt kommer dette til å bli en lettforståelig guide til å bruke Tinder med suksess i Norge. Men før vi kan love deg all disse gode tingene bør du skaffe deg skikkelig innsikt i hvordan Tinder fungerer. «Kunnskap er makt», heter det, og med denne guiden er det akkurat det du vil få. Ingen gimmicker, ingen betaling og ikke noe skjema som du må fylle ut med din e-postadresse. Alt her er gratis.

Så, la oss gå litt dypere i neste seksjon. 

Er Tinder den beste dating-appen for deg? Her er Tinder-alternativene i Norge 

2. Mange betaler for Tinder: Er du da mer garantert å finne en date?

Tinder tilbyr en «freemium» (free + premium) versjon til sine brukere. Denne gratisversjonen av appen gir deg alle de tjenestene du trenger, men med visse begrensninger. Du får for eksempel et begrenset antall høyre-sveip (eller «like» sveip) i løpet av en 12-timers periode. Dette blokkerer brukere av gratisversjonen fra ubegrensede sveiper, noe som ikke alltid har vært populært.

I tillegg kan du velge blant to forskjellige betalingsversjoner av Tinder.

Tinder Plus

For noen år siden lanserte Tinder sin første betalingsversjon: Tinder Plus. Denne funksjonen gir deg et ubegrenset antall sveiper og mulige matcher. Prisen på et Tinder Plus-abonnement er 100 kroner pr. måned for brukere over 28 år, mens den samme tjenesten for de som er 28 år og under er 65 kroner pr. måned. Prisene kan variere fra land til land. 

Tinder Gold

Tinders andre betalingsversjon heter Tinder Gold, og det har en funksjon som lar deg se hvem som allerede har likt deg før du selv sveiper til høyre eller til venstre på dem. Tinder Gold koster rundt 150 kroner pr. måned, med en prisreduksjon dersom hvis du binder deg til et 6 eller 12 måneders abonnement.

Det hele kommer an på hva du vil ha ut av denne appen. Den vanlige, og gratis, Freemium-versjonen er skikkelig god, men det begrensede antallet ganger du kan sveipe kan være litt døvt. 

Handler det for deg om å finne en date på Tinder så fort som mulig? Eller vil du helst prøve å få til flere dater i løpet av kort tid? Ting som dette avgjør hvilket Tinder-abonnement som passer best. Så la oss se litt nærmere på forskjellene. 

2.1 Trenger du å betale for Tinder?

Den beste med å ha en av Tinders betalingsversjoner er at du virkelig kan øke sjansene dine for suksess.

Hvis du bruker Tinder Gold kan du se hvem som har sveipet til høyre på deg siden du sist åpnet appen – dette finner du i galleriet med «Topp Utvalgte». Derfra kan du like tilbake, avvise eller klikke for å se resten av brukerens profil.

Med Tinder Gold vil du også se hvem som allerede har sveipet til høyre på profilen din når du blar deg gjennom dine potensielle matcher. Bare se etter profilbilder med det gule hjerte-ikonet.

I tillegg vil du hver dag motta mellom 4 til 10 profil-forslag fra Tinder som du kan sjekke ut ved å trykke på diamant-ikonet øverst på skjermen.

Disse foreslåtte profilene oppdateres og endres hver dag - så pass på å sveipe til høyre med en gang dersom du ser noen du liker!

Akkurat som feeden med de brukerne som har likt deg, vil disse daglige foreslåtte matchene arrangeres i et oversiktlig galleri med mer info om de ulike profilene slik at du umiddelbart kan finne ut mer om disse mulige matchene. 

Så, her kommer sannheten om Tinder: 

Hvis du bruker Tinder mest for å ha det gøy og kanskje få deg en date, så er gratisversjonen mer enn nok for deg. Men hvis du virkelig mener alvor og vil øke sjansene dine er de betalte abonnentene definitivt det riktige valget. Med alle de ubegrensede sveipene vil du kunne finne en date mye raskere enn du ville tro. Suksess på Tinder handler om volum.

Men, med volum kommer det også visse farer.

Noe du absolutt bør være obs på er spam-profiler på Tinder.

Du er på jakt etter en date – og kanskje er du også en smule desperat. Dette gjør deg til et ideelt mål for scammere og falske profiler. Du får kanskje en melding fra noen som ser ut som en fotomodell og som mer eller mindre sier, «jeg vil ligge med deg». Da bør alarmklokker ringe!

Du har ganske sikkert opplevd å motta slike meldinger, og føler kanskje at du vet hvordan du skal takle dem. Men likevel, denne typen Tinder-svindel bør du lese mer om i neste seksjon.

3. Er Tinder full av svindlere? Slik kan du trygt date på Tinder

Selve Tinder-appen er selvfølgelig ikke noe lureri. Tinder fungerer perfekt for millioner av brukere over hele verden, men det betyr ikke at du ikke vil finne folk der som vil prøve å lure deg. Etter at dating på nettet ble så populært i Norge har disse plattformene og appene også blitt tilholdssted svindlere og falske profiler. Og siden Tinder er størst på markedet er det mange lysskye individer som benytter seg av denne appen.

Så hvordan kan du unngå svindel på Tinder?

Et av de vanligste svindeltriksene er falske bekreftelser av Tinder-kontoen din. Dette innebærer at en annen bruker spør deg om du har bekreftet profilen din på appen. Denne brukeren, som ikke er en ekte person men en såkalt «bot», ber deg om å bekrefte kontoen din gjennom en link som de sender til deg.

Men denne linken fører deg imidlertid til en nettside som ikke har noe med Tinder å gjøre. Nettsiden krever deretter at du fyller ut personlig informasjon som fullt navn, e-postadresse og mer data om deg selv.

Så, pass på at du aldri klikker på en mistenkelig link som dette.

Og, det er mer du må passe på...

Mange av disse scam-operasjonene blir drevet av virkelige mennesker som benytter seg av falske profiler. Dette er også kjent som «catfishing», og disse svindlerne bruker en falsk brukerprofil og får deg til å tro at de er interessert i deg.

Denne typen svindlerne er mye vanskeligere å identifisere. Du ser ikke de typiske bot-signalene, og disse lurendreierne er ofte villige til å investere mye tid på å virkelig hale deg inn. Ved å leke med følelsene dine og ber deg om tjenester og penger, kan de beste av disse svindlere ende opp med å loppe deg for tusenvis av kroner.

Så hva kan du gjøre for å beskytte deg?

Forsøk å ikke falle for fristelsen dersom noen du treffer på Tinder nesten er for perfekt til å tro – og gi aldri konto- eller kredittkortnummer til noen. Selv om mange av disse falske profilene kan virke ekte og ærlige, ikke la deg lure. Bryt koblingen med dem, og fortsett å sveipe. 

Dette er Tinder-svindel som du må være klar over mens du bruker appen, men heldigvis handler det her om noe som kun er et lite skår i gleden i det som ellers er en fin og morsom opplevelse.

Den beste måten å være trygg på Tinder er å aldri sende personlige bilder til folk du nettopp har møtt på nettet. Den hete blondinen som du matchet med er kanskje ikke en het blondine i det hele tatt - men en skallet gammel fyr som venter på å få noe personlig fra deg. Så for å unngå å bli utpresset, gi aldri noe til disse figurene som de kan bruke mot deg.

Bare for å gjenta, dersom du vil hoppe over alt dette og kun lese om de praktiske tipsene for hvordan du best kan bruke Tinder og finne deg en date, så finner du mer om dette lenger ned. Men, vi tror at jo mer du vet om Tinder, jo bedre! 

Er Tinder den beste dating-appen for deg? Her er Tinder-alternativene i Norge.

4. Er det smart å bruke Tinder i Norge? (Erfaringer med Tinder)

«For folk som sutrer og klager på hvordan dating på nettet ikke fungerer, reis tilbake i tid til 1975 og spør noen: 'Hvordan føles det å ikke ha en reell sjanse til å treffe noen du kanskje kan gå på date med?’»- Eli Finkel, Psykolog

I dag har du i alle fall en langt større sjanse! 

Psykolog Eli Finkel sier at den viktigste fordelen med nett-dating er at den gir deg tilgang til utrolig mange potensielle mennesker som passer for deg. Derfor mener Finkel at apper som Tinder er det beste alternativet for single i dag, enten du er på jakt etter sex eller søker et seriøst forhold. 

Tinder kan ikke garantere at de kommer til å hjelpe deg med å finne din perfekte partner – eller til og med en eneste date. Alt appen kan gi deg er muligheten til å sveipe til du finner en kvinne eller mann som er kompatibel – og deretter kanskje følge opp med et møte i «den virkelige verden» over en halvliter eller en kopp kaffe.

Spontanitet er faktisk det aller beste med Tinder. Om du er singel så tenker du vanligvis ikke på dating, sex eller et langvarig forhold med en slags langsiktig plan rundt det hele. De fleste av oss går inn i slike situasjoner med åpne sinn, og vil aller først kun ha det moro og treffe interessante mennesker, deretter kanskje føle seksuell tiltrekning – og til slutt om alt stemmer, havne i et seriøst forhold. Alt dette begynner med en rask og umiddelbar følelse av en slags forbindelse eller kjemi med noen – slik det alltid har vært når to møter hverandre for første gang, ansikt til ansikt.

5. Så hvem er det som bruker Tinder?

La oss se litt nærmere på hvem som egentlig er å finne på Tinder.

I en studie av firmaet Sumter, Vandenbosch og Ligtenberg ble det samlet svar fra 266 nåværende eller tidligere Tinder-brukere mellom 18 og 30 år. Deltakerne i undersøkelsen svarte på spørsmål rundt hvor ofte de brukte appen, om de hadde lyktes i å møte en Tinder-match «offline» og ansikt til ansikt, og om hvor mange «one night stands» de hadde fått gjennom Tinder.

Respondentene ble også bedt om å svare på i hvilken i hvilken grad de var enige eller uenige i en rekke påstander om hvorfor de brukte Tinder - for eksempel, «for å finne kjærlighet», «for å treffe en jeg kan ligge med» og «for å føle meg litt bedre om meg selv». 

Resultatene forteller at unge voksne bruker Tinder av forskjellige grunner, de viktigste er:

 • Kjærlighet og sex
 • Bedre selvfølelse
 • Spenning
 • Enkel kommunikasjon

5.1 Kjærlighet og sex

Her kommer sannheten rundt dette temaet.

Kvinner og menn ser på dette med «tilfeldig sex» ganske annerledes. Resultatene fra denne undersøkelsen viser at mannlige Tinder-brukere brukte appen for sex mer enn kvinnelige brukere gjør.

Forskerne oppdaget også at flertallet av brukerne faktisk ikke er aller mest opptatt av sex, men av å finne ekte kjærlighet. Men ikke la akkurat det komme i veien for deg dersom du vil bruke Tinder og ikke er interessert i noe seriøst. Det er fremdeles slik at en av fem dater via Tinder fører til sex.

Til slutt viser svarene i undersøkelsen at det er en klar sammenheng mellom det å finne den store kjærligheten og høyere alder. Forskerne mener dette kan forklares med endringer i hva vi alle ønsker et forhold skal være etter hvert som vi blir eldre. Ettersom vi modner vil vi ha forhold som ikke bare er fysiske.

5.2 Bedre selvfølelse

For de aller fleste er det slik at om du får en «like» på Tinder, ja så føler du deg litt bedre – det øker din positive selvfølelse. Denne undersøkelsen bekrefter også at dette er tilfellet. Mange brukere indikerer faktisk at det beste med Tinder er at de får positive tilbakemeldinger på sitt utseendet – noe som forbedrer hvordan de ser på seg selv, og styrker selvtilliten.

Det har vist seg at i vårt samfunn er det viktigere for kvinner at andre liker deres utseende enn det er for menn. Dette forklares med at det faktisk er forskjell mellom hva kvinner ser etter i menn, og hva menn ser etter i kvinner.

Likevel, denne undersøkelsen avslører at det ikke er noen forskjell mellom kvinner og menn når det gjelder hvordan vi reagerer på positive tilbakemeldinger på Tinder om vårt utseende. Vi liker alle at andre liker oss!

5.3 Spenning

Sumter-undersøkelsen antyder også at de som svarte at «spenning» er grunnen til at de er på Tinder har en tendens til å være engasjert i risikofylt oppførsel – som tilfeldig sex. Det var også langt vanligere for menn enn for kvinner å svare at «spenning» er grunnen til at de bruker Tinder.

5.4 Enkel kommunikasjon

Til slutt konstaterer denne undersøkelsen at dette med enkel kommunikasjon ikke spiller noen stor rolle på Tinder – selv om menn er litt mer opptatt av dette enn kvinner.

Resultatene viser også at Tinder-brukere som synes det er mye lettere å kommunisere med noen på nettet enn ute i den virkelige verden, er langt mindre sannsynlig til å følge opp kontakten på Tinder med å faktisk møte noen.

Undersøkelsen inneholder også spørsmål rundt hvor ofte man er på Tinder. Svarene viser at 23 prosent av de spurte bruker Tinder daglig, mens 20 prosent av deltakerne forteller at de bruker appen mindre enn en gang i måneden – eller at de bare har vært på Tinder en eller to ganger totalt.

Når det gjelder å faktisk få seg en date som følge av en match på Tinder, så svarer 45,5 prosent at de har hatt minst en date – mens 18 prosent svarer at en Tinder match har ført til sex på den første daten. 

Selv om de generelle erfaringene på Tinder stort sett er de samme for kvinner og menn, så forteller tallene i undersøkelsen at menn har hatt sex med sine Tinder-matcher den første gangen de møtte dem fire ganger mer enn kvinnene. Om dette forteller om feil eller «skryting» i respondentenes svar, eller faktiske forskjeller i adferd, er vanskelig å bedømme. 

Men hva om du leter etter noe mer meningsfylt en et kjapt ligg? Dersom du vil finne noen som du kan ha et seriøst, langvarig forhold med, er Tinder den rette løsningen for deg? Eller er Tinder kanskje bra for både tilfeldig sex og ekte kjærlighet?

6. Er Tinder kun for sex?

I media omtales Tinder ofte som «skittent» og betraktes som en plattform for å fikse raske ligg og tilfeldig sex. Så selv om mange bruker Tinder for å finne sann kjærlighet og langvarige forhold vedvarer dette oppfattelsen av Tinder som en «hook-up» app.

Så hvorfor er egentlig folk på Tinder?

En nylig publisert undersøkelse av Leah LeFebvre undersøkte 395 unge voksne fra 18 til 34 år som bruker Tinder. Denne undersøkelsen involverte mest åpne spørsmål angående brukernes motivasjoner og erfaringer med å bruke appen. Forskerne kodet deretter deltakernes svar og fordelte dem i forskjellige kategorier. 

Hva er den vanligste grunnen til å bruke Tinder? Det viser seg ganske enkelt at folk kaster seg på Tinder fordi appen har blitt et så populært fenomen. Hele 48,3 prosent svarte at hovedgrunnen til at de bruker Tinder dreide seg om populariteten – medieomtaler eller det faktum at mange av deres jevnaldrende er på Tinder. Det var kun rundt 5 prosent av de spurte som svarte at det å finne en date var den viktigste grunnen. 

Her er et sammendrag av de forskjellige grunnene til å være på Tinder: 

 • Popularitet blant jevnaldrende og i media: 48,3%
 • Appens design (visuell appell, brukervennlighet): 14,7%
 • Ønske om forhold: 8,9%
 • Nysgjerrighet: 7,9%
 • Sex: 5,1%
 • Lett å bruke: 4,1%
 • Underholdning (på linje med sosiale media eller spill): 3%

Selv om disse åpne svarene i denne undersøkelsen er verdifulle, så forklarer de ikke hovedgrunnen til at folk bruker Tinder! Det er sant at deltakere i LeFebvre-undersøkelsen ble spurt hva deres primære årsak var for å bruke appen, men respondentene har ofte flere grunner til å velge å bruke Tinder.

Noen kan ha blitt med på Tinder fordi det virket som den kule tingen å gjøre, men de kan i tillegg også ha et ønske om å møte en potensiell romantisk partner – eller tilfeldig sex.

Sindy Sumter og kollegene gjennomførte også en annen Tinder-undersøkelse blant 163 nederlandske Tinder-brukere. Disse deltakerne vurderte i hvilken grad visse påstander samsvarte med deres grunner til å bruke Tinder. Forskerne grupperte deretter svarene deres i forskjellige kategorier. 

Rangering av grunner til bruk av Tinder (maksimal poengsum = 5)

 • Spenning 2.97
 • Tinder er trendy 2.71
 • Kjærlighet (ønske om forhold) 2.24
 • Bedre selvfølelse 2.22
 • Sex 1,88
 • Enkel måte å kommunisere på 1.61 

Så la oss vende tilbake til spørsmålet som var innledningen til dette kapittelet, er Tinder egentlig kun for tilfeldige stevnemøter og sex?

Svaret er både ja og nei. 

Det å treffe noen på Tinder og få en date er ganske vanlig, men forestillingen om at Tinder først og fremst handler om sex stemmer ikke. Det er langt vanligere at Tinder-brukere har et ønske om å havne i et varig forhold. Dessuten er egentlig ikke dating eller sex de viktigste årsakene til at mange bruker Tinder.

Til syvende og sist er det vanskelig å trekke klare konklusjoner fra disse ulike undersøkelsene, til tross for de svarene og holdningene de viser til. Vi kan bare se på svarene fra de forskjellige undersøkelsene – og de viser helt klart ganske store ulikheter fra den ene til den andre.

Så hvem er den «typiske» Tinder-brukeren?

Som du kan forstå er det vanskelig å gi et klart svar på dette, basert på de undersøkelsene vi har snakket om her. En langt mer dyptgående undersøkelse med et større, representativt utvalg av Tinder-brukere må nok til. Det eneste vi kan si med en relativt stor grad av sikkerhet er at Tinder merkelig nok er så populært fordi det er... populært! Dette er kanskje ikke den beste nyheten for de som virkelig bruker Tinder for å finne kjærlighet eller sex, siden de kan oppleve at de fleste på Tinder ikke helt tar appen med alvor og sjelden er villige til å følge opp en «digital kontakt» med en date i den virkelige verden.

Bedre enn Tinder? Dette er vår nr. 1 i Norge

7. Tinder mot Bumble – hvilken app er den beste her i Norge?

Hvis du ikke er sikker på hvilken app du skal velge og hvilken av dem som er best for deg, da er dette neste kapittelet perfekt.

Før vi begynner å sammenligne disse to appene, litt bakgrunnsinformasjon.

Tinder ble grunnlagt av Sean Rad, Jonathan Badeen, Justin Mateen, Joe Munoz, Dinesh Moorjani og Whitney Wolfe. Sistnevnte forlot senere Tinder for å starte Bumble.

Selv om Tinder har popularisert det «sveipe-baserte» dating-formatet og har blitt utrolig godt kjent over hele verden, så er denne appen langt fra det eneste alternativet for sveipeglade single der ute. Bumble kom på markedet i slutten av 2014, da Tinder var som aller mest populært.

En enkel måte for å sammenligne populariteten til Tinder og Bumble er å bruke Google Trends. Her kan du sjekke ut søkevolumet for begge appene – og der det er stor interesse, der er det helt sikkert mange brukere.

Profil

Både Tinder og Bumble er basert på at det å like noens utseende er det første skrittet i dating. Slik disse appene er oppbygd og fungerer er alt annet mindre viktig enn utseende. Hverken du er enig i dette eller ikke, så er dette en god plattform for begge disse appene – fordi det gjør dem enkle å bruke, og effektive. Dypere informasjon om hvem du er har til stor grad blitt ofret for å gi god plass til bilder, og Tinder lar deg til og med legge ut korte videoklipp.

Sveip og match brukergrensesnitt

Både Tinder og Bumble har et brukervennlig grensesnitt. I utgangspunktet sveiper du til høyre på bilder hvis du liker det du ser og til venstre hvis du ikke liker noen. Hvis du har blitt vant til å klikke på en profil for å åpne den på Tinder kan det ta litt tid å venne seg til å sveipe opp for den samme handlingen i Bumble – men ellers er disse to appene ganske like.

Kommunikasjon

På Bumble er det bare kvinner som kan sende den første meldingen. Når det er en match må menn vente i opptil 24 timer på å få en melding fra den kvinnen de har blitt matchet med. Dersom hun ikke sender en melding, så forsvinner matchen.

Denne funksjonen har faktisk vist seg å være veldig effektiv for mange brukere sammenlignet med Tinder, der begge parter i en match kan å sende meldinger. For ofte resulterer dette i en ukomfortabel, litt klossete stillhet der begge parter bare venter på at den andre skal sende den første meldingen. 

Boost 

Her må vi ikke forveksle Bumbles abonnement-tjeneste «Boost» med funksjonen «boost» på Tinder, som plasserer din profil i første rekke blant dine mulige matcher. 

Dette hjelper deg ikke nødvendigvis med å bli matchet med flere, men det er jo bra å havne i første rekke og bli litt mer synlig. Kritikere kan kanskje hevde at det ikke skulle være nødvendig med denne funksjonen dersom Tinder ikke hadde begrenset hvor mange matcher du kan få... noe Tinder gjorde mistenkelig nær innføringen av boostene! 

Tinder Plus-brukere får en gratis «boost» pr. måned – og flere kan kjøpes. Bumble har ikke en slik funksjon.

Vinner av de beste betalte funksjonene: Tinder

Når det gjelder det pure antall funksjoner som er tilgjengelige på appen, så vinner Tinder lett over Bumble. Selv om ikke alle disse «premium» funksjonene er helt nødvendige for alle Tinder-medlemmer, så er de gode å ha tilgang til – og det er noe der for alle. For mange er de to funksjonene som lar deg «spole tilbake» til matcher og som gir deg tilgang til mulige matcher over hele verden gode nok grunner til å betale for Tinder Plus, mens mange Tinder-brukere nok ikke vil anbefale å oppgradere til Tinder Gold.

Vi håper virkelig at du synes denne gjennomgangen har vært nyttig. Tanker? Kritikk? Ros? Noe å legge til? Skriv til oss og gi beskjed.

Her finner du oss!

Hvis du føler at du gjør noe galt på Tinder fordi du ikke kan skaffe deg en date LES DISSE TINDER-TIPSENE.

Det handler ikke om noe mystisk eller magisk. Det gjelder kun om å gjøre de rette tingene til rett tid.

Dette er en super-enkel guide – og den er så lett å følge at selv en sjimpanse skal kunne fikse seg et dusin dater. Guiden er apesikker, med andre ord!

8. Hvordan kan du få mest mulig ut av Tinder? En enkel guide til å øke sjansene dine.

OK, er du klar? For nå skal du straks finne ut hva du gjør feil med app-dating.

Det er ikke til å komme bort fra at du må kunne «strutte» litt. Det må være noe med deg og profilen din som gjør deg litt annerledes enn hopen med alle de andre på Tinder. Det er kjedelig for folk å se de samme slags bildene om og om igjen – og motta de samme, uinspirerte meldingene gang på gang. 

Her er 6 ting som langt på vei vil hjelpe deg med dating på Tinder.

 • Lag en skikkelig god Tinder-profil
 • Sveipestrategier / hvordan finne flere matcher
 • Hva åpner du med – den første meldingen du sender
 • Hvordan holder du samtalen gående
 • Hvordan får du til en første date
 • Hva du skal gjøre på den første daten

La oss hoppe rett i det.

8.1 Lag en skikkelig god Tinder-profil

Din Tinder profil

Det første du må gjøre er å endre profilen din. Det du sier om deg selv må være unikt og helst morsomt. Du må skille deg ut fra alle de andre profilene du konkurrer med. Så her må du være kreativ og virkelig uttrykke hvem du er i de ordene du velger. Her er et eksempel:

1) «Min mamma laget denne Tinder-profilen for meg slik at jeg ‘kan finne min drømmekvinne’ – og det er et nøyaktig sitat! Så etter at du sender meg din første melding må du forberede deg på et kryssforhør fra henne. Bare ikke nevn hunder. Hunden vår døde for ikke så lenge siden.»

2) «Jeg har løpt fra alt som heter ansvar siden jeg ble ferdig på skolen – men hvis du tror du kan holde tempoet mitt, så trenger denne jenta en løpepartner! Hvis du liker storbyferier, dovendyr eller fjellklatring er jeg allerede interessert i deg...»

3) "Jeg er en grafisk designer med hund, og jeg har for lenge siden akseptert at han er mye søtere enn jeg er. Enten du er min ‘soulmate’ eller bare vil ha det moro en kveld, så er jeg alltid klar til å le og ha det gøy. La oss ta en prat og se om vi passer sammen!»

4) «Dumme pappa-vitser, gin og en forkjærlighet for sci-fi-filmer er alle inkludert i denne totale pakkeløsningen. Jeg liker veldig godt å sjekke ut nye barer og restauranter som dukker opp, så jeg har alltid et sted i tankene hvor vi kan møtes!»

Skift ut bildene dine

Pass på at de bildene du legger ut er fokusert på deg og ikke noe annet. Gode bilder tatt med et godt kamera – ja, det gjør skikkelig forskjell.

En annen ting – lær deg å posere litt. Du trenger ikke å være en fotomodell, men du vil heller ikke se ut som en sjenert pjokk i barnehagen. Bruk en ny kameravinkel, eller prøv å ikke se rett inn i kameraet. Gjør noe interessant som du aldri har gjort før.

Velg noen bilder som viser litt av dine interesser og hobbyer. Særlig er det mange kvinner som ønsker å danne seg et bilde av hva slags fyr du er før de møter deg, så vis dem noe interessant fra livet ditt.

1) For eksempel er et bilde av deg sammen med vennene dine noe som er fint å legge til blant bildene av kun deg. Det forteller litt om hvordan omgangskretsen din ser ut og hva dere alle liker å gjøre sammen.

2) En annen måte å tenke på hvordan du viser deg fram kan være et bilde med ansiktet ditt i profil. Velg en fin bakgrunn, se bort fra kameraet, og knips i vei.

8.2 Sveipe-strategi og hvordan du fikser flere matcher

Det skulle ikke være noen hemmelighet at Tinder, som alle andre dating-apper, bruker en algoritme for å bestemme hvem som skal se profilen din – og hvilke profiler som du får se.

Tinder har faktisk laget et system som vurderer hvor «attraktiv» du er. Dette systemet er ikke kun basert på ditt utseende, men også hvordan du agerer på Tinder. Hvis du ikke følger reglene i dette systemet kan du risikere å redusere verdien din – og dermed hvor synlig du er for andre, noe som vil innvirke på hvor mange mulige matcher du kan finne.

Dessverre bestemte Tinder seg for å ikke fortelle hva disse reglene er, så vi må alle fomle oss rundt og noen ganger bli «straffet» for det vi gjør og ikke gjør, men noen ganger også bli «belønnet» for vår oppførsel på Tinder. Heldigvis, takket være flere år med erfaringer og feiltråkk – samt litt logisk tenking – kan vi med en rimelig høy grad av sikkerhet fortelle deg hva disse reglene er.

Vær aktiv

Jo lenger du har vært inaktiv, jo lenger bak i rekken havner du blant de profilene som presenteres for potensielle matcher.

En god strategi er å spre sveipene dine utover hele døgnet – ikke spar dem alle til en intensiv periode om kvelden, for eksempel. På den måten vil Tinder vurdere deg som konstant aktiv, og plassere deg først i bunken med profiler.

Ikke spam-sveip til høyre

Vi sier ikke at du er en mystisk «bot» eller noe lignende, men mange velger å sveipe til høyre på alle de ser med håp om at noen kommer til å nappe og matche. Men dette er utrolig dumt å gjøre. Tinder kan til og med blokkere deg om du gjør dette for mye eller for ofte. Det rare er at du kanskje har lest andre steder at konstant høyre-sveiping er et smart trekk, men denne oppførselen er svært ødeleggende for Tinder-systemet, og derfor kan den bli hardt straffet.

Hva kan du gjøre i stedet?

Det er best å bruke Tinder slik appen er ment å bli brukt. Det betyr at du faktisk tar deg tid til å se på de bildene du får servert og at du sveiper til høyre kun på de du virkelig liker. Kanskje til og med klikke på en profil nå og da for å se om de fortjener å få en «super like» fra deg. Dette betyr ikke at du må være kresen, men krev en viss standard for deg selv! Tinders algoritme vil belønne deg for dette.

8.3 Det første trekket – din første melding

Du får kun en sjanse til å gjøre et førsteinntrykk – så vær unik og spennende. La den første meldingen din gi inntrykk av hvem du virkelig er, og gjør den du sender meldingen til interessert med en gang. Si noe om hennes eller hans bilde, eller det de forteller om seg selv. Første og siste bud er, ikke vær treg eller kjedelig.

Her er noen eksempler på gode første meldinger 

 • Hvis vi gikk på en date, hvor ville vi da gå? Hva synes du er en spennende date?
 • Å helsike! Det ser ut som jeg matchet med den fineste jenta på Tinder. Og profilen din nevner at du også liker (xyz)! Skikkelig kult. Hvordan startet den hobbyen for deg? 
 • Vi har sikkert alle hørt superteite åpningsreplikker her på Tinder... Men, bare for å sjekke, hvilken av dem ville funke på deg? 

8.4 Hvordan holder du samtalen gående

Det er ikke alltid lett å holde en samtale gående. Særlig med noen du ikke kjenner.

Du vet ikke hva du skal si, og plutselig oppdager du at du snakker om været... og deretter går alt nedoverbakke.

Slik endrer du en kjedelig samtale til en interessant samtale.

Begynn med å stille mer interessante spørsmål. Spør om noe som viser at du er interessert i denne personens liv. Snakk mer om hva som gjør dem lykkelige.

For her er hemmeligheten...

Ikke tenk så altfor mye. Si det første som dukker opp i hodet ditt. Vær litt impulsiv og ta en sjanse, så får du en mye bedre reaksjon.

Så hva holder du på med i dag? Hva ville du heller gjort om dette var den perfekte dagen? Ikke for at du skal tro at jeg prøver å få gode ideer til en date eller noe ;)

Jobben din høres skikkelig interessant ut. Hva liker du best med den? Hva gir deg inspirasjon til å gå på jobb hver dag?

Profilbildet ditt fra (x land / ferie) er fantastisk. Hva var den beste opplevelsen du hadde på den reisen?

8.5 Hvordan får du til en første date

OK, så her kommer det avgjørende øyeblikket.

Du får fått samtalen til å gli, du kan føle at det er en viss kjemi ... men nå vet du ikke hvordan du skal fikse den første daten. Vi har alle vært der, men her er et godt råd: Hvis du er altfor opptatt av det bare slå til, så går det ikke.

Ikke bli for opphengt i alt sammen. Prøv å være chill og slapp av. Ellers vil du bare bli stresset.

Bare nevn for dem at du har en åpen ettermiddag eller kveld, og at det hadde vært fint å møte dem over en kaffe eller en drink. Eller, om du er modig, prøv å være litt morsom:

«Er du ledig på fredag? For jeg er helt klar til et første møte som bare oser av romantikk og spontanitet, og som vi begge kan late som ikke har noe som helst å gjøre med Tinder ;)»

«Pastarettene på (restaurant) er sinnssykt gode. Blir du med på en total overbelastning på karbohydrater? Vi kan til og med ta en romantisk spasertur etterpå for å forbrenne dem.»

«La oss gjøre en avtale. Hvis vi går på en date, vil jeg late som jeg ikke blir helt forfjamset av den søteste fyren / jenta i baren, og hvis du merker at jeg er nervøs, så spanderer jeg den runden.»

8.6 Hva gjør jeg på en første date?

Det siste spørsmålet – og kanskje også det vanskeligste!

Heldigvis er svaret veldig enkelt. Bare vær deg selv! Det er absolutt ingen vits å late som om du er noen du ikke er. Slapp av, vær den du er – og du vil ha alt under kontroll.

Men prøv å få til å snakke om følelsene dine. Hva som gjør deg lykkelig og hva som gjør deg litt skrullete. Vær ærlig, for hvis du ikke er dét vil den du er sammen med oppfatte det med en gang.

Husk at den du allerede har flørtet med og funnet en god tone med nå er ute sammen med deg. Det eneste du må gjøre nå er å fortsette der dere slapp.

Hva er de beste alternativene til Tinder i Norge