Academic Singles er det foretrukne merket av våre brukere.
Prøv gratis >>

Dating På Nettet I Norge: Så Lett Er Det Å Finne Den Store Kjærligheten

Nettdating 2020

Det å lete etter en livspartner er en av de viktigste – og vanskeligste - tingene vi gjør i våre liv.

Så ikke la tilfeldighetene avgjøre hvem du ender opp med.

Si farvel til å måtte stole på flaks og skjebnen når det handler om å møte den rette. Du kan isteden hjelpe kjærligheten på vei med assistanse fra avanserte algoritmer!

Velrenommerte dating-nettsider og apper her i Norge har nå oppnådd imponerende suksess når det gjelder å matche partnere som passer sammen. På denne siden vil vi fortelle deg om hvilke norske dating-nettsider og apper som er spesielt gode og pålitelige. Vi vil gi deg alt det du trenger å vite om å finne en partner på nettet.

Finne En Partner På Nettet: Disse Nettsidene Virker Best I Norge

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

1. Hvorfor Er Dating På Nettet Så Populært I Norge?

Det finnes en app for alt nå for tiden – og selvsagt også for kjærligheten. Vi har alle blitt mer og mer vant til å organisere våre liv med ulike apper. Så at det har blitt utrolig vanlig at vi bruker apper til å finne kjærligheten burde ikke komme som en overraskelse.

Men, da dating på nettet dukket opp for første gang ble den litt latterliggjort - og mange som traff hverandre på nettet skammet seg over det og holdt det hemmelig. De fant ofte på en annen historie om hvordan de først møtte hverandre.

I dag er det vel ingen nyforelskede par i Norge som har det minste problem med å fortelle hele verden at de møtte hverandre på nettet.

Så hva er den store fordelen med dating på nettet?

Det er ganske enkelt – det virker. Det er ikke vanskelig. Og det matcher mennesker som passer sammen med forbløffende presisjon. Derfor er det flere og flere nordmenn og nordkvinner som har kastet seg på nettdating.

Det er nemlig sik at de mest populære dating-tjenestene anvender vitenskapelige personlighetstester som hjelper dem med å finne par som passer sammen i det havet av single som finnes der ute.

Hvordan skjer dette?

Når du registrerer deg på en dating-side eller app, vil du svare på en rekke spørsmål om deg, din personlighet og dine interesser. Dette tar vanligvis 15-20 minutter. Svarene dine blir automatisk evaluert av datasystemet - og sammenlignet med svarene til andre single.

Naturlig nok, mennesker med høy kompatibilitet blir deretter introdusert for hverandre.

Testene som benyttes av de største dating-nettsidene i Norge ble utviklet av lendende forskere for å sikre at single i høyest mulig grad skal kunne møte mennesker som de har mye felles med – noe som fører til økte sjanser for et lykkelig, langvarig forhold.

Men det er ikke alt ...

Du kan være sikker på at alle de som har registrert seg på en dating-side er høymotiverte til å finne en partner som passer.

Så du behøver ikke lengre streve med flaue og pinlige samtaleforsøk med fremmede – slik det var før i tiden.

Dating på nettet passer også utrolig bra for travle mennesker med mange interesser og aktive liv. For du behøver jo ikke lenger streife rundt i barer og på nattklubber hver eneste kveld for å finne en mulig partner i livet.

Test vinner i denne kategorien: Academic Singles


Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Velkjent aktør
Fordeler
  • Stort antall aktive medlemmer i Norge
  • Drevet av et stort, velkjent datingselskap
  • Gode matchforslag basert på en personlighetstest
Ulemper
  • Utdatert kanselleringsprosedyre
Besøk Academic Singles >>

2. Er Det Noen Ulemper Med Nettdating?

Som med alt annet i livet finnes det også ulemper med dating på nettet.

Til syvende og sist må du selv avgjøre om de mange fordelene oppveier de få mulige ulempene.

Men la oss se litt nærmere på dem:

Den største ulempen med nettdating er definitivt at det inntrykket du får av noen via chat og meldinger kan være ganske annerledes enn hvordan du kan komme til å oppleve disse menneskene i det virkelige livet.

For eksempel er det mange mennesker som egentlig er utrolig sjenerte eller tilbaketrukne, men som virker både underholdende og snakkesalige på nettet.

I tillegg har vi alle en tendens til å prøve å presentere oss selv på den aller beste måten i våre nett-profiler. Så vi bruker kanskje et bilde med en yngre og slankere utgave av oss selv.

Sannheten er…

Det kan skje at du faller for en ikke helt virkelighetsnær profil. Og at du skriver flørtende meldinger og bygger opp forventninger over tid – og til slutt blir skuffet når du endelig møter denne personen, ansikt til ansikt.

Men akkurat det er ikke den største ulempen.

Den største ”faren” med dating på nettet er at du fort kan få det inntrykket at det er et nærmest uendelig antall mulige partere som er tilgjengelige for deg.

Det sier seg selv at de ledende dating-nettsidene har mange brukere – og at sjansene er gode for at den rette for deg finnes blant alle disse menneskene.

Men det store utvalget kan få deg til å tro at du hele tiden kan finne noen som er enda penere, enda bedre, enda mer spennende. Det kan gjøre det vanskelig for deg å konsentrere deg om én partner – og isteden ende opp i en evig jakt på ”hvem ellers er der ute for meg.”

Nettdating

3. Hvordan Fungerer Egentlig Dating På Nettet I Norge?

Dating-nettsider som spesialiserer seg på langvarige, seriøse forhold er bygget opp fra grunnen av med det ene målet å finne en livspartner for deg.

Disse appene og nettsidene handler ALDRI om en kort affære eller ”sextreff”. De handler kun om ekte, langvarige kjærlighetsforhold.

Hvordan kan dette garanteres?

Alle de store tjenestene for seriøs nettdating i Norge benytter seg av enten vitenskapelig-beviste personlighetstester eller avanserte data-algoritmer som matcher egnede partnere med hverandre basert på deres interesser, personlighet og atferd.

Hvordan virker det egentlig?

I motsetning til velkjente apper som Tinder, Bumble og Badoo, kan det sies at seriøse norske dating-nettsider er mindre opptatt av utseende - og mer fokusert på personlighetsbasert kompatibilitet.

Hvis du allerede har prøvd Tinder eller en lignende app, så vet du sikkert at det ikke er så lett å finne ut om du har noe felles med noen i begynnelsen av et mulig forhold. 

Det er akkurat dette problemet som lett kan løses ved å benytte seg av mer seriøse dating-nettsider som legger større vekt på brukernes personlighet og karaktertrekk.

I motsetning til Tinder og lignende apper tar det kanskje litt lenger tid å registrere deg på en av disse nettsidene siden du først må svare på flere spørsmål om personligheten din og dine romantiske idealer. Men disse spørsmålene er utrolig viktige, så ta deg til å svare ærlig på dem.

Hvorfor er de så viktige?

class="redback" type = span) Spørsmålene i personlighetstesten er basert på vidtgående parforskning og øker sjansene dine for å finne en partner som passer. [/ item Jo mer ærlig og oppriktig du svarer, desto lettere vil det bli å finne ”den perfekte” for deg.

Er det ingen bakdeler?

Alt dette høres veldig positivt ut – og det er det også. Likevel, det finnes alltid et aber. Og aberet her er at alle norske nettsider som konsentrerer seg om seriøse, langvarige forhold har en månedlig avgift.

Du kan registrere deg gratis når som helst - og til og med ta personlighetstesten gratis. Men hvis du virkelig vil begynne å lete etter en partner og sende meldinger til andre single brukere, må du først akseptere at du må betale litt for medlemskapet.

Er det virkelig verdt pengene?

Erfaringen viser at utrolig mange tidligere-single i Norge har funnet sin perfekte partner på disse nettsidene. Og med et ”Premium” medlemskap får du ubegrenset tilgang til motiverte og kompatible brukere som har akkurat det samme målet som deg: å finne en partner for livet.

Finnes det alternativ?

Selvfølgelig kan du prøve å finne en partner på den ”gamle” måten ved å besøke nattklubber og barer, for eksempel. Men da må du jo bruke penger på mat og drikke – og du vil aldri lære noen å kjenne på den samme måten som på en dating-nettside.

Vår anbefaling: Academic SinglesVelkjent aktør
Besøk Academic Singles >>

4. Slik Forbedrer Du Sjansene Dine På Nettet

Selv om de avanserte algoritmene bak dating-nettsidene gjør en utmerket jobb med sine forslag til passende partnere, er det fremdeles viktig for deg å gjøre et godt, menneskelig førsteinntrykk på dating-siden.

Dette gjør du gjennom å skape en interessant og tiltalende profil. På mange måter blir profilen ditt ”visittkort” på nettsiden – og andre brukere kan få et umiddelbart inntrykk av hvem du er.

Husk alltid ...

Du leter etter en livspartner. Denne personen må like deg for den du er. Så ikke overdriv eller lyv i profilen din. Vær ærlig med deg selv og med den foreløpig ukjente partneren din. Presenter et ekte bilde av deg selv – både i bilde og i ord.

Til slutt skal du jo møte denne personen ansikt til ansikt i den virkelige verden. Så hvorfor gi et falskt bilde av deg selv – og dermed kaste bort tid for dere begge?

Så hvordan ser en ærlig, men likevel effektiv, profil ut?

De fleste dating-nettsidene i Norge gir deg muligheten til å skrive og fortelle litt om deg selv på profilen din. Det du deler her bør hjelpe andre single til å bedre forstå hvem, og hva, du er – ikke bare kalde fakta som alder og kjønn.

Hva vil en mulig partner vite om deg?

Du kan skrive om dine hobbyer eller interesser. Du kan også snakke om ting som du liker ved deg selv. Er du en morsom person, en god lytter eller elsker du musikk? Skriv om slike ting – og skriv alltid om deg selv med en positiv, engasjerende tone.

Pass samtidig på å unngå vanlige feil når det gjelder profilbildet ditt.

Dette er feil som andre singler allerede har gjort, og fortsetter å gjøre, så lær av dem:

Hvis du gjør de rette tingene når du velger et profilbilde, så har du allerede forbedret dine sjanser til å få oppmerksomhet fra noen. Selv om denne typen dating på nettet ikke primært handler om utseende, så kan selvfølgelig et godt bilde være en god grunn til å ta kontakt med noen.

Velg bilder som viser dine beste dating sider. Ansiktet ditt skal være tydelig synlig i hovedprofilbildet. Et bilde av deg i full figur kan være et godt andrebilde å legge til. Til slutt, ta med et par bilder som viser litt av din personlighet og dine interesser. Dette vil gi deg en perfekt bildeserie.

Bilder som er uskarpe eller for mørke er absolutt noe du må unngå. Utendørsbilder er ofte godt mottatt, så prøv å finne noen bilder hvor du bedriver en utendørs hobby eller aktivitet. Selfies i speilet? Hold deg langt unna disse.

Uansett hvor fin kroppen din er som mann, ikke last opp bilder uten skjorte på. Det samme gjelder også for kvinner – ikke vis alt for mye hud på en seriøs dating-side.

Sex selger, MEN ...

Du er på en velrennomert dating-side. Hvis du leter etter noen som du vil ha et langvarig forhold med, så bør du agere mest mulig ”normal” i de bildene du viser og de ordene du skriver. Bilder som er ”for sexy” vil tiltrekke andre typer single enn de som leter etter ekte kjærlighet.

Nettdating

5. Så Enkelt Får Du En Date

Nå som profilen din er ferdig kan du sette i gang med det som egentlig er grunnen til at du er her – å finne den store kjærligheten.

Det neste du gjør er å se på de profilene som nettsiden foreslår for deg. Dette er mulige partnere som vitenskapelige prosesser og avanserte algoritmer mener passer godt for deg. Det er alt du behøver gjøre.

Men er det virkelig så enkelt?

Hva skal du for eksempel si når du sender din første melding til noen?

Husk at din første melding skal være interessant, men ikke si for mye. Du må prøve å skape interesse, men også litt mystikk - samtidig som det er lov å prøve seg på en liten flørt.

Ser du noen du liker? Se litt nærmere på profilen til din potensielle partner. Er det et eller annet med han eller henne som du legger spesielt merke til. Er det noe ved denne personen som interesserer deg?

Prøv å finne noe unikt eller spesielt som du kan bruke i din første melding – og dermed forhåpentligvis sette i gang en samtale.

Her har du noen eksempler på dette::

"Hei Sara, jeg ser på bildet ditt at du har en katt. Jeg har en jeg også, og han får meg til å le hver eneste dag."

" "Hei Trine. Jeg så i profilen din at du liker å løpe i byparken. Jeg er også en iherdig løper. Har du noen gang løpt et maraton?"

"Hei Erik. Du liker sjakk? En skikkelig klassiker blant brettspillene. Liker du andre spill også?"

Her er grunnregelen:

Alt som ser ut til å være noe som dere har felles er en fantastisk måte å starte en samtale på.

Det neste du må mestre er å holde samtalen gående.

Hvordan gjør du så det?

Her er et enkelt triks som hjelper deg med å holde liv i samtalen.

class="redback" type = span Still spørsmål som fokuserer på "hvorfor?" [/ item]. Slike spørsmål vil få din flørt-partner til å åpne opp litt mer og gå litt dypere når han eller hun forteller om seg selv.

Du: "Jeg ser at du har akkurat vært på Island. Hvorfor bestemte du deg for å reise dit? "

Din mulige partner: "Det er noe med Reykjavik som er så spesielt for meg. Jeg måtte bare reise."

Du: "Hvordan likte du Island? Levde turen opp til forventningene? Jeg har også et reisemål som jeg føler meg merkelig tiltrukket av. Katmandu. Jeg håper å komme meg dit en dag."

Det som skjer her er at personen som svarer på ditt ”hvorfor” spørsmål ikke kan unngå å fortelle deg mer om det dere snakker om – men også gi deg litt bedre innsikt i hva slags person han eller hun er. Og slik kan samtalen fortsette.

OK, så hvordan kommer du deg herfra til et møte med dette spennende mennesket?

Hvis samtalen flyter godt er du ikke langt unna.

Igjen hjelper det å benytte seg av ting dere har felles. Har du oppdaget at den du flørter med liker indisk mat? Fortell at du har hørt om en fantastisk indisk restaurant so dere kanskje kan prøve å besøke sammen.

Har han eller hun nevnt at de liker kunst? Finn en interessant utstilling som holder på akkurat nå, og foreslå at dere kan treffes der.

Så enkelt er det.

1: Academic Singles Velkjent aktør
2: be2 Ekte kjærlighet
3: EliteSingles Mest velkjente datingsidene
4: Badoo

6. Slik Blir Det Første Møtet En Suksess

Overgangen fra den digitale verden til den virkelige verden er selvfølgelig et av de mest spennende øyeblikkene i nettdating.

Nervøs?

Du kan være sikker på at den du kun har flørtet med så langt er akkurat like nervøs om deg. Men det vil hjelpe dere begge om dere har avtalt å gjøre noe som dere begge liker – og kanskje ville ha gjort på egenhånd uansett.

Pass bare på å ikke sku forventningene dine for høyt. Dette har to fordeler. For det første vil du gå til dette første møtet langt mer avslappet. For det andre kan du da bare bli positivt overrasket.

Du er redd for at du kommer til å gå tom for ting å snakke om?

Bruk den samme strategien med å stille "hvorfor" spørsmål. Hvis det allerede fungerte bra i samtalen på nettsiden eller appen, hvorfor skulle det ikke fungere i virkeligheten også?

Før dette første møtet kan du også tenke på saker og ting som du liker og som engasjerer deg, og som du kan bruke til å lede samtalen til et sted som lar deg høre hva han eller hun tenker om disse tingene.

Pass også på å høre på deg selv!

Du skal dele denne opplevelsen med en annen person, så ikke snakk i ett sett om deg selv. På den måten lærer du også mer om den andre personen, og det hele blir et langt hyggeligere møte for dere begge. En velbalansert samtale som går fram og tilbake er oppskriften til suksess.

7. Er Det Trygt Å Lete Etter En Partner På Nettet I Norge?

Enten du er leter etter den store kjærligheten, kjøper og selger på Finn, eller gjør andre ting på nettet, gjelder samme regel – du må alltid være litt forsiktig når du kommuniserer med noen for første gang.

De store, velrennomerte dating-sidene i Norge gjør sitt aller beste for å holde tjenestene sine fri fra svindlere og falske profiler – men du kan aldri være sikker på hvem du møter på nettet.

Her er noen tommelfingerregler for å sikre at din nettdating opplevelse skal bli så risikofri som mulig:

  • Ikke del personlig informasjon dersom du ikke stoler på noen (ingen adresse, telefonnummer, osv.)
  • Ditt første møte bør alltid være på et offentlig sted, ikke hjemme.
  • Fortell en nær venn når og hvor du skal møte noen for første gang.
  • Hvis noe virker for litt for godt til å være sant, bør du være skeptisk og stole på magefølelsen din.
  • Ikke la deg lure av sørgelige historier hvor noen ber deg om hjelp. Selvfølgelig er det hyggelig å hjelpe folk. Men hvis noen du møtte for kun to uker siden allerede spør deg om penger, spring fort i motsatt retning.

I utgangspunktet:

Dersom du er normalt forsiktig og bruker sunn fornuft kommer ingenting til å hende – bortsett fra at du vil finne den store kjærligheten, selvsagt.

Så lykke til – og ha det morsomt med din dating på nettet!

De Beste Dating-Nettsidene I Norge

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

Badoo har mange aktive brukere fra hele verden, i Norge også. Hold øynene dine åpne, det vil alltid finnes falske brukere.

Gå til Badoo >>