Academic Singles er det foretrukne merket av våre brukere.
Prøv gratis >>

Vi Ser Nærmere På LOVOO – Enkel Og Grei Dating, Eller Falske Profiler Og Bortkastede Penger?

Lovoo 2020

Vil du møte andre single nær deg?

Les videre og finn ut om LOVOO kan raskt hjelpe deg med å få en date, hvordan appen fungerer og hvor mye det hele koster.

Og ikke bare det...

I denne dyptgående artikkelen vil vi fortelle deg om hvordan du kan bruke LOVOO-appen med suksess og gi deg nyttige tips til gode «Icebreakers» for å komme på snakk.

Så la oss kjøre i gang!

1. Kan Du Møte Single Nær Deg Med LOVOO? Slik Får Du Raskt Til En Date

OK, så nå lurer du på om du vil kunne finne deg en (rask) date på LOVOO.

Vel, her er litt bakgrunnsinfo om denne populære appen. Den har vært på markedet siden 2011 og er med det en av de mest veletablerte datingtjenestene. Du kan finne mer enn 70 millioner LOVOO-brukere over hele verden, inkludert et stort antall aktive medlemmer her i Norge.

Kort og godt, dette er LOVOO:

Enten det handler om å bli kjent med noen for en natt, for et par måneder eller kanskje for resten av livet, på LOVOO kan du møte nye mennesker (nær deg). Og da vi testet appen oppdaget vi med en gang at LOVOOs medlemmer er veldig aktive.

Hver uke er det i gjennomsnitt 1,5 millioner medlemmer som flørter med hverandre på LOVOO. Men hvem er disse menneskene – og er de alle på jakt etter en date?

La oss finne ut mer om dem.

Hvem bruker LOVOO-appen?

LOVOO beskriver seg selv som et sosialt nettverk med sterkt fokus på dating for mennesker som har de samme interessene, opplevelsene og ønskene.

Men ikke alle medlemmene på LOVOO søker seriøse forhold. «Flørtefaktoren» er høy, og det er også mange brukere som bare vil møte nyemennesker eller chatte med andre uten

forventninger eller forpliktelser.

I LOVOO-appen finner du først og fremst unge medlemmer mellom 18 og 35 år. Gjennomsnittsalderen er såpass lav som 23. Det er også en stor andel menn – omtrent 65% av brukerne. Det betyr at kun en tredjedel av brukerne er kvinner. Så det kan jo være en liten ulempe for herrene blant oss.

La oss raskt gå gjennom noen av de fordelene og ulempene vi har erfart med LOVOO.

LOVOO-appen: Fordeler og ulemper

LOVOO Fordeler:

 • Lett å bruke
 • Gratis funksjoner
 • Mange aktive medlemmer
 • Gode sjanser for spontan dating
 • Høy flørtefaktor

LOVOO Ulemper:

 • Tidligere skandaler med falske profiler
 • Brukerne er hovedsakelig ganske unge
 • Stor andel menn
 • Mange medlemmer som ikke er seriøse

Finnes det bedre alternativer til LOVOO i Norge? Her er våre anbefalinger:

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

2. Er LOVOO Gratis? Hva Du Kan Du Gjøre På LOVOO Uten Å Betale

Mange av oss kan føle at nett- og app-dating kan være litt dyrt. Så hva med LOVOO?

Mange av funksjoner på er gratis, men du må betale for visse premium-funksjoner. Her er en kort oversikt:

Gratis på LOVOO

Koster penger på LOVOO

 • Skrive, lese og svare på meldinger.
 • Se på profiler og bilder.
 • Sende 1 Icebreaker hver dag.
 • Alle søkefunksjonene.
 • Opprette en fullstendig profil.
 • Spare dine favoritter.
 • Bruk funksjonen «Match» så mye du vil.
 • Se hvem som har klikket på profilen din og har deg som favoritt.
 • Send 3 Icebreakers hver dag.
 • Fremhev meldinger.
 • Ingen reklame eller annonser.
 • Bekreftelse på at meldinger er lest.
 • Usynlighetsmodus.


For å kunne bruke de mer avanserte og betalte funksjonene må du kjøpe et premium-medlemskap. LOVOOs priser varierer for app- og desktop-versjonen - og betrakt de prisene vi presenterer her som veiledende:

Premium (App):

 • LOVOO Premium i 1 måned: 200 kroner
 • LOVOO Premium i 3 måneder: 400 kroner
 • LOVOO Premium i 12 måneder: 1200 kroner

Premium (Desktop):

 • LOVOO Premium i 1 måned: 80 kroner
 • LOVOO Premium i 3 måneder: 200 kroner
 • LOVOO Premium i 6 måneder: 300 kroner
 • LOVOO Premium i 12 måneder: 500 kroner

Er et premium-medlemskap litt for bindende for deg? Du kan også kjøpe LOVOOS «kreditter» som du kan bruke for visse funksjoner:

 • 500 LOVOO kreditter: 60 kroner
 • 1000 LOVOO kreditter: 100 kroner
 • 3000 LOVOO kreditter: 200 kroner
 • 8000 LOVOO kreditter: 500 kroner
 • 17000 LOVOO kreditter: 1000 kroner

Hvorfor Trenger Du LOVOO-kreditter?

Når du bruker disse kredittene kan du for eksempel finne ut hvem som er interessert i deg, og/eller om noen har sett på profilen din. Du kan også bruke LOVOO-kreditter til å sende gaver og fremheve deg ogskille seg ut fra mengden av andre LOVOO-brukere.

Dette Kan Du Også Gjøre - Tjen Gratis Kreditter!

Du kan også tjene kreditter på LOVOO.

Du kan for eksempel laste ned apper tilknyttet LOVOO fra reklamepartnere. Du kan også tjene gratis kreditter gjennom forskjellige aktiviteter i dating-appen, for eksempel ved å bekrefte profilen din, lenke kontoen din til Facebook eller åpne «dagens overraskelser», som ofte er videoer fra annonsører.

Så Hva Synes Vi Om LOVOOs Kostnader

Grunnversjonen av LOVOO er gratis. Imidlertid vil et premium-medlemskap betydelig øke sjansene dine for en date og virkelig bli kjent med noen.

Spesielt for mannlige brukere er de betalte funksjonene sterkt anbefalt, eller i det minste et godt antall kreditter. Dette er fordi menn helt klart er i flertall på LOVOO. Appen har også mange aktive medlemmer, og det er ikke alltid like lett å følge med når du kun har gratisversjonen.

LOVOOs priser er relativt rimelige sammenlignet med andre dating-apper. Og her er et lite tips til: Når du har registrert deg bør du sammenligne prisene for laptop-versjonen og app-versjonen. Det er en ganske stor forskjell i disse prisene (se ovenfor), så du kan bestemme deg for hvilken versjon du vil bruke premium-medlemskapet ditt på.

Er det bedre dating-apper enn LOVOO i Norge? Dette er våre topp dating-apper.

3. Våre Erfaringer Med LOVOO

Hva ellers kan vi fortelle deg om LOVOO så du kan avgjøre om dette er dating-appen for deg?

Vel, la oss nå si noe om «radaren» på LOVOO og om hvor god den er. Vi skal også se litt på hvordan det er å date «live» på LOVOO og hvor realistisk det er å ha suksess med det.

Så, før du bestemmer deg...

Vi testet alle de viktigste funksjonene - både i appen og laptop-versjonen – og dette er hva vi fant ut om LOVOO:

a) Slik Fungerer LOVOO-radaren

Vil du møte andre mennesker nær deg? Velkommen til LOVOOs radar! Denne funksjonen viser deg brukere som akkurat nå er i nærheten.

Denne radaren bruker GPS for å avgjøre hvor langt andre medlemmer er fra deg. Kanskje du er ute på byen akkurat nå og har lyst til å møte noen for en kaffe eller en drink?

Hva vi tenker om radaren:

LOVOOs radar gir deg gode muligheter til å få til en rask, spontan date. I større byer kan denne funksjonen være fantastisk – vi fant mange medlemmer fra nærområdet på skjermen vår. Utenfor de store byene er det færre brukere og du må belager deg på å være OK med litt mer distanse mellom deg og din potensielle date.

b) Vi Har En Match: Slik Fungerer Match På LOVOO

Du kjenner kanskje til lignende funksjoner fra Tinder eller Badoo: Match viser deg bilder av brukere som matcher dine søkefunksjoner (som for eksempel kjønn og alder).

Klikk på hjertet på de profilene du er interessert i, og klikk på X dersom den du ser ikke er den rette for deg. Hvis det oppstår en match, det vil si at den andre personen også liker deg, kan dere med en gang begynne å chatte med hverandre.

Og om du gjerne vil ha kontakt med noen med en gang?

Har du funnet noen som du virkelig liker? Prøv LOVOOs «Icebreaker», symbolet med en konvolutt. Dette lar deg sende en melding uten å måtte vente på at han eller hun også har likt deg. Forresten, litt senere skal vi fortelle deg mer om hvordan du kan bruke Icebreaker til å virkelig «bryte opp isen» og komme i prat.

Så prøv deg på en Icebreaker og direkte kontakt.

Du har ingenting å tape, men alt å vinne!

c) Gå På Direkten - Slik Fungerer LOVOO Live

Synes du at dating på nett eller app er for langsomt, for anonymt og for fjernt fra virkeligheten? Vær modig og gå live!

Med LOVOOs «Live» funksjon kan du møte andre medlemmer i «real time». Bare aktiver kameraet og mikrofonen på smarttelefonen din og i LOVOO-appen... og sett i gang.

Ble du redd nå?

OK, bare start litt forsiktig og se litt på live-videoene til andre brukere først. Dette vil gi deg en god forståelse for hvordan det hele funker og hva andre medlemmer gjør og sier når de går live.

For det er helt klart slik at med LOVOO Live så vil du få mye bedre og mer autentisk inntrykk av andre medlemmer – noe som også betyr at du kan være ganske sikker på at du ikke har med falske profiler å gjøre.

Så hva skal du gjøre når du går live?

Hvorfor ikke slå på LOVOO Live neste gang du er på konsert og imponere andre medlemmer med din fantastiske musikksmak? Da er sjansene rimelig gode for at du vil høre fra andre single som liker den samme musikken som deg.

Et annet eksempel:

Holder du på med å forberede deg til en tentamen eller eksamen og er det noe du lurer på? Gå live på LOVOO og spør om noen kan hjelpe deg. Dette viser at LOVOO er både et sosialt medium og en dating-tjeneste... og en skikkelig god åpning for å bli kjent med noen som kanskje studerer det samme som deg.

Dating Med Live Video Er Mer «Ekte»

Er du ikke typen som liker å skrive fram og tilbake i evigheter? Da kan du bruke LOVOO Live for å komme direkte i kontakt med andre medlemmer via videochat.

Når du er live kan du også være heldig og motta gaver fra andre brukere i form av diamanter, som du deretter kan konvertere til kreditter. Dette er en flott måte å bruke LOVOO gratis.

d) Sammenligning: LOVOOs nettside eller LOVOO-appen

Så hva er den beste måten å bruke denne hybriden av et sosialt medium og datingtjeneste? På laptopen eller med appen på telefonen?

Dette er hva vi fant ut da vi testet LOVOO begge steder.

LOVOO-appen er elegant designet og er en av de mest brukervennlige dating-appene vi har testet. Det er kun reklamen og annonsene som kan være litt plagsomme, men dette er bare noe du må akseptere dersom du bruker gratisversjonen. For visse funksjoner, for eksempel LOVOO-radaren, anbefaler vi å bruke appen for mer fleksibilitet siden du jo vil være ute og omkring med telefonen din.

LOVOOs hjemmesider er også veldig brukervennlige. Igjen fikk vi en elegant og enkel brukeropplevelse med friske og innbydende farger og design. Vi har allerede nevnt at nettside-versjonen av LOVOO er litt billigere enn appen, men det er ikke mye du må ofre om du foretrekker å bruke laptopen din over telefonen din.

En oppsummering av våre erfaringer med LOVOO

Når du bruker LOVOO vil du først og fremst erfare at det er mest yngre medlemmer og at menn er i klart flertall. Og om dette er noe du setter pris på så fant vi ut at de aller fleste brukere er overraskende aktive og åpne for (nesten) hva som helst.

Vår erfaring med LOVOO er at sjansene for å havne i en spennende flørtesituasjon er veldig høye, og du kan raskt komme i kontakt med en rekke chat-partnere. I tillegg får du også muligheten til å finne andre medlemmer nær deg, noe som også gjør ting interessante.

Det som noen ganger blir borte i all moroa er en mangel på seriøs motivasjon for mange av brukerne. Vi fikk ofte følelsen av at viljen til å virkelig bli kjent med noen ikke er særlig stor på LOVOO.

Hva innebærer alt dette for deg?

Det å finne en partner for livet på LOVOO er ikke totalt umulig, men du må nok belage deg på en langvarig prosess for å oppnå dette.

Men hvis du liker å få kontakt med ulike mennesker og kanskje møte mange av dem uten så alt for høye forventinger eller forpliktelser, enten for en chat eller for en natt eller mer, da er LOVOO absolutt verdt å prøve.

De beste alternativene til LOVOO i Norge

4. Kan Du Fremdeles Bli Lurt Av Falske Profiler På LOVOO?

Dette er ganske enkelt noe som vi alle må akseptere. Det vil alltid være scammere og falske profiler som gjømmer seg på nettdating-tjenester. 

Til og med mange av de annonsene som dukker opp på apper og nettsider kan være litt snikete og uærlige... noe som neppe er en overraskelse. Så vær alltid oppmerksom og forsiktig!

Det har dessverre tidligere vært et par nyhetssaker rundt LOVOO og falske profiler, og du har kanskje til og med hørt om dem selv?

Vel, la oss ta en titt på de to siste LOVOO-skandalene.

Skandalen Med Falske Profiler På LOVOO (2016)

Etter et søksmål ble LOVOO beskyldt for å bruke falske profiler for å lure brukere til å betale for medlemskap.

Andre datingtjenester har blitt anklaget for lignende scams tidligere, men i dette tilfellet ble det avslørt et enormt sikkerhetsglipp som innebar at mange brukeres personopplysninger ble videreført til utenforstående tredjeparter som oppførte seg som LOVOO-medlemmer, men som altså var falske.

Høres ikke særlig pålitelig ut, ikke sant?

Men denne feilen er for lengst korrigert, og LOVOO har lovet sine medlemmer at dette ikke lenger er et problem og at man kan fortsette fritt fram med flørting uten å måtte bekymre seg over sikkerheten.

Skandalen Med Datasikkerhet På LOVOO (2019)

Sommeren 2019 havnet LOVOO nok en gang i nyhetsoverskriftene – denne gangen handlet det om datasikkerhet.

LOVOO ble beskyldt for å ikke beskytte sine brukere tilstrekkelig når det gjaldt radar-funksjonen, for man kan faktisk finne ut hvor andre medlemmer befinner seg med 50-meters nøyaktighet.

Men har ikke andre apper den samme funksjonen?

Svaret her er, vel... ja og nei. Det stemmer for eksempel at Tinder forteller deg hvor andre medlemmer er, men kun i avstand målt i kilometer. Den superpresise radarfunksjonen til LOVOO førte til kritikk om at medlemmene så og si ble overvåket.

LOVOO holdt en ganske lav profil til å begynne med da denne skandalen begynte å bli omtalt, men noen uker senere kunngjorde de at fra nå av kan man ikke lenger se avstanden til andre medlemmer med større nøyaktighet enn over en kilometer.

Konklusjon: Hvor Trygg Er Du På LOVOO?

Etter alt å dømme har LOVOO agert effektivt og korrigert disse problemene. Men, det gjenstår selvsagt en litt vond smak i munnen etter disse skandalene. Kanskje LOVOO bare hadde uflaks? I det minste innebærer disse tidligere problemene at denne datingtjenesten nok jobber enda hardere med sikkerhet og personvern.

For sannheten er at da vi testet LOVOO kom vi ikke over en eneste profil som virket falsk. De var heller ikke noe slags press på oss for å betale for et medlemskap eller kjøpe kreditter.

Så hva med LOVOO-radaren?

Om du bekymrer deg for dette, kan du selv bestemme om du vil nekte appen tilgang til hvor du befinner deg. Dessverre klarte vi ikke å bekrefte den påståtte avstandsgrensen på ikke mindre enn en kilometer da vi testet LOVOO. Vi så fremdeles medlemmer som ble plassert i 100-metertrinn fra hvor vi befant oss.

Men nok om denne problematikken. La oss gå over til tips og triks for å få suksess på LOVOO.

Bedre alternativer til LOVOO i Norge:

5. Slik Får Du Suksess På LOVOO – De Beste «Icebreaker» Tipsene

Husker du at vi nevnte LOVOOs Icebreaker-funksjon tidligere i denne artikkelen?

La oss si at du har funnet en profil som du synes er spennende og du vil gjerne finne ut mer om ham eller henne. Med Icebreaker kan du vise dette LOVOO-medlemmet at du er interessert. Denne funksjonen signalerer at du synes denne personen er spennende og at du gjerne vil bli bedre kjent med en gang.

Ganske kult, ikke sant?

I gratisversjonen kan du bare bruke Icebreaker en gang om dagen, mens et premium-medlemskap lar seg sende tre Icebreakers per dag. Hvis du vil ha flere Icebreakers kan du kjøpe disse med LOVOOs kreditter.

Det er superenkelt og kjapt å klikke på konvolutt-symbolet for å sende en Icebreaker-melding... men hva skal du si for å «bryte opp isen» og gi et godt førsteinntrykk i meldingen din?

 Her er våre LOVOO Icebreaker-tips:

a) De Største Feilene Brukere Gjør Med LOVOO Icebreakers

Unngå vanlige spørsmål som, «Hvordan var dagen din?» Eller, «Hvordan står det til?» Dette er late, kjedelige, upersonlige meldinger som har aldri gitt suksess. Særlig kvinner mottar noen ganger 100 slike meldinger hver dag, så hvorfor skal de svare på din?

En enda større feil du kan gjøre...

Enda mer irriterende for medlemmer er LOVOO Icebreaker-spørsmål som har svar du tydelig kan lese i brukerens profil. Med andre ord, ikke spør hvor noen kommer fra når det faktisk står skrevet i profilen deres! Det er altså ikke bare et fantasiløst spørsmål. Det viser også at du ikke en gang har tatt deg tid til å lese denne personens profil.

b) Smarte Icebreakers På LOVOO

OK, så det var litt om hva du ikke skal si med Icebreaker på LOVOO... Men hva skal du si i din første melding da?

Først og fremst, ta deg tid til å virkelig lese profilteksten og se på bildene.

For da kan det være at du kan bli litt mer kreativ med det du skriver. Nevner denne personen noe i profilteksten eller vises det noe i bildene som forteller om hobbyer og interesser? Bruk dette til å starte samtalen. For jo mer interesse du viser for dette mennesket, jo større sjans for at du vil få en melding tilbake – det kan vi love deg.

For å si det slik, når du viser ekte interesse for noen på denne måten har du allerede brukt den beste Icebreaker’en av alle. Hva du nå skriver i tillegg blir bare bonuspoeng for deg J

Men hva om du ikke finner noe i profilen som du kan bruke?

Vi har tenkt litt på dette for deg og kommet fram til noen første meldinger som virker.

5.1 LOVOO Icebreakers Som Får Resultater

Dersom du sliter med kreativiteten kan vi prøve å hjelpe deg litt på gli.

Her kommer fem Icebreakers som du kan gjøre til dine egne – og som vil få god respons.

5.1.1 Nysgjerrighet

OK, denne er litt snikete, men effektiv.

«[NAVN] er det virkelig deg? Husker du meg?»

Den som mottar denne litt lure og utspekulerte meldingen vil umiddelbart tenke, «Men... hvem er dette? Kjenner jeg ham/henne?» - og vil ganske sikkert svare deg ut fra ren nysgjerrighet. Vi anbefaler da selvsagt at du med en gang forklarer hva du holder på med, og her kan du være helt ærlig: «Jeg beklager, men jeg måtte bare finne på noe for å få deg til å svare, for jeg vil så veldig gjerne bli kjent med deg». Den nye LOVOO-kontakten din vil ikke klandre deg for dette.

5.1.2 Indirekte Kompliment

Her handler det om å si noe som sikkert «alle» har sagt til en bruker.

«Jeg må bare spørre deg [NAVN], hvor mange ganger har du hørt at du ligner veldig på Cameron Diaz (eller George Clooney)?»

Knepet her er ikke å være original, men å tenke på et kompliment som mottageren sikkert har hørt før. Men i stedet for å si det rett ut som kanskje andre har gjort, så er du mer indirekte. Dette høres mindre fjollete eller klønete ut, og viser at du nesten har litt forståelse og empati for den skriver til.

5.1.3 Spillet

Hva med en liten gjettelek?

«Hei [NAVN] – nå skal jeg fortelle deg noe som er sant om meg og noe som er ren løgn. Kan du gjette rett?»

Dette kan være en litt vågal måte å åpne en melding, men som umiddelbart engasjerer mottageren. For vi vil alle prøve å gjette riktig i en slik lek. Så prøv. Si noe spennende og sant om deg selv, og finn på en løgn... og finn ut hvor leken kan føre.

5.1.4. Anti-småprat

Hopp over all det unødvendige småpratet.

«La oss ikke kaste bort tid på å skrive om hvem og hva vi er. Fortell meg heller om det kuleste du har opplevd i det siste, [NAVN]».

Dette høres kanskje litt bardust ut, men det vil absolutt skille deg ut fra mengden. Og det er dette som er viktig – for den som får denne meldingen fra deg har hørt alle de vanlige spørsmålene om og om igjen, og her kommer du med noe nytt og friskt. Dermed ligger du allerede godt an, og vil sikkert få et svar tilbake.

5.1.5 Provoserende Kompliment

Vågalt og dirkete.

«Flott antrekk på bildet, [NAVN] - er det kjolen (eller dressen) du kommer til å ha på deg på vår første date?»

Som nevnt har de aller fleste medlemmene på LOVOO hørt alle de samme, gamle komplimentene gang på gang. Så hvis du kan klare å kombinere et kompliment med en litt provoserende kommentar, så utfordrer du mottageren til å reagere. Det er nesten et instinkt for oss alle å svare tilbake med samme mynt i en situasjon som denne... og da er jo isen brutt og samtalen allerede i gang.

Finn ut om det er bedre alternativer til LOVOO i Norge på denne listen:

6. LOVOO Mot Tinder - Er LOVOO Det Bedre Alternativet?

Kanskje du allerede har prøvd Tinder og vurderer nå å bytte til LOVOO. Vel, fordelene med begge disse plattformene er ved første øyekast stort sett de samme:

 • Gratis å bruke
 • Brukervennlig
 • Mange (aktive) medlemmer
 • Mye flørting
 • Gode sjanser for spontan dating

Men hva med ulempene?

De betalte funksjonene på Tinder er litt dyrere enn på LOVOO. Dessuten klager flere Tinder-medlemmer på falske profiler i det siste - noe som LOVOO også har slitt med tidligere.

Så… hva skal du velge: LOVOO eller Tinder?

Mens Tinder handler om matching (sveiping), scorer LOVOO litt ekstrapoeng med noen kreative funksjoner som mulighetene for å gå «live» og LOVOO-radaren. Men dessverre har det jo vært litt negative nyheter rundt denne radar-funksjonen og personvern.

Hva betyr det for deg?

Vel, du kan si det på denne måten: Tinder er alltid fokusert på én ting, mens LOVOO gjør flørting litt mer lekent og morsomt. Denne forskjellen forklarer nok også hvorfor LOVOOs medlemmer er mye yngre og ikke så seriøst motiverte – noe som aldeles ikke betyr at folk på Tinder kun er på jakt etter alvorlige, seriøse og meningsfylte forhold.

LOVOO Mot Tinder – Kort Sagt

Dersom du foretrekker å gå rett på sak når det handler om dating, er nok Tinder bedre for deg. Men om du vil leke deg litt, prøve noe nytt og oppleve litt mer kreativitet og morsom flørt, da er LOVOO et flott alternativ.

Er du ikke overbevist av noen av disse appene? Dette er de beste alternativene til LOVOO og Tinder i Norge