Academic Singles er det foretrukne merket av våre brukere.
Prøv gratis >>

Alt du trenger å vite om å date med Bumble-appen! - 01/2020

Bumble 2020

Er du på jakt etter en date? Eller vil du kanskje bare finne nye venner i nærheten?

Bumble kan hjelpe deg med begge deler. For Bumble er mer enn kun en app for dating. Du bestemmer selv hva slags kontakt med andre du vil prøve å få.

I denne artikkelen vil du finne ut om, og i så fall hvordan, Bumble fungerer som dating-app, og hvorfor det er kvinner som tar det første steget på denne appen.

1. Hva er Bumble? Bumble-appen enkelt forklart

Du tenker kanskje, «Kan dét være nødvendig da, enda en dating app?»

Men det er å tenke litt feil.

For at Bumble er en dating-app, ja det er bare halve sannheten ...

Litt teknisk forklart så er Bumble en stedsbasert sosial søke-app for kvinner og menn – men en søke-app som kombinerer tre ulike funksjoner:

Bumble DATING

Er det slik at menn alltid må gjøre det første trekket når det handler om digital flørting og dating? Nei, slik er det aldeles ikke med Bumble Date – for her er det kvinnene som handler først. Denne appen bryter med gammeldagse holdninger og lar kvinnene ta kontroll.

I neste avsnitt vil vi forklare litt mer om hvorfor denne funksjonaliteten har store fordeler for alle involverte.

Bumble BFF (Vennskap)

Kanskje du er ny i byen og vil ha kontakt med flere mennesker? Eller kanskje du ganske enkelt har lyst til å utvide vennekretsen din? Med Bumble BFF kan du raskt og enkelt møte nye venner nær der du er.

Bumble BIZZ (Karriere)

Er du på jakt etter nye forretningskontakter eller potensielle kunder? Med Bumble Bizz kan du utvide det profesjonelle nettverket ditt og til og med finne nye karrieremuligheter.

Men la oss her fokusere litt mer på Bumbles dating-funksjon.

For å se om det finnes bedre alternativer til Bumble, sjekk vår sammenligningsliste her:

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

2. Hvordan fungerer Bumble dating-appen?

Det grunnleggende prinsippet til Bumble er likt mange andre kjente dating-apper, som for eksempel Tinder. Appen presenterer deg for mulige «matcher» nær deg, og du kan da velge om du vil sveipe til høyre på dem (interessert) eller til venstre (ikke interessert).

Hvis det skulle være en match – det vil si at dere begge liker hverandre – er det opp til kvinnen å handle innen 24 timer og sende den første meldingen til mannen. Hvis hun ikke gjør det, så slettes denne matchen fra appen.

Derfor må altså mannen vente og se om kvinnen ønsker å bli kjent med ham, kanskje etter at hun har sett litt mer på hans profil.

Høres dette rart ut? Det bør det faktisk ikke gjøre.

Hvorfor er det slik at kvinner må ta det første steget på Bumble?

Det er et godt spørsmål. Og svaret er at Bumble representerer mer likhet mellom kjønnene. Det at en kvinne må skrive den første meldingen innebærer at hun har mer kontroll, og for eksempel ikke vil drukne i mer eller mindre smakløse henvendelser fra menn. En bieffekt av dette er derfor at menn må jobbe litt mer profilene sine på Bumble for å få mer oppmerksomhet fra kvinnene.

Her er historien bak Bumble-appen.

Whitney Wolf, grunnleggeren av Bumble, var først med på å starte Tinder som jo er størst på markedet for dating-apper. Hun forlot selskapet på grunn av seksuell trakassering, og sammen med to andre tidligere kollegaer utviklet hun en app som lar kvinner være i kontroll.

Det beste med denne appen:

Vi har allerede antydet det. Nemlig at kvinner ikke umiddelbart vil bli overøst av hundrevis av meldinger fra interesserte menn. Dette betyr at flere og flere kvinner foretrekker Bumble, og at andelen av kvinner på appen er relativt høy.

Men det er fordeler med dette systemet for menn også. På Bumble «slipper» menn å sende hundrevis av meldinger til et stort antall kvinner som stort sett aldri kommer til å svare. I stedet vil en mann på Bumble oppleve at om han blir kontaktet av en kvinne, så er hun genuint interessert i å bli kjent med ham.

Dette høres jo ganske bra ut, ikke sant? For denne funksjonaliteten kan spare både tid og frustrasjon for begge parter.

Men kanskje det er flere ting som er bra med Bumble?

Vel, her får du en kort og grei oppsummering om plusser og minuser med Bumble.

Bumble Dating-appen: Fordeler og ulemper

Bumble fordeler:

 • Rask registrering
 • Robust gratisversjon
 • Tre forskjellige søkefunksjoner
 • Kvinner tar det første steget (= høy andel kvinner)

Bumble ulemper:

 • Fremdeles få brukere utenfor større byer
 • Meldinger må sendes innen 24 timer etter en match
 • Menn må være tålmodige

Bumble

3. Er det mulig å finne en date på Bumble uten å betale?

Du tror kanskje at du må bruke en god del penger for å finne en date på Bumble.

Men det stemmer ikke i det hele tatt!

Du kan fint bruke standardversjonen av Bumble-appen helt gratis.

I gratisversjonen kan du lage en profil, laste opp bilder, sveipe deg gjennom databasen med andre single på Bumble – og til og med sende meldinger til de du matcher med. Alt helt gratis!

Men, det finnes selvsagt også mer du kan gjøre – for noen ekstra kroner.

Alle dating-apper må tjene penger på en eller annen måte. Derfor tilbyr også Bumble ekstra funksjoner som koster litt.

Her får du en oversikt over de forskjellige ekstrafunksjonene på Bumble og hva de generelt koster. Prisene på Bumble varierer fra land til land og over tid, så de prisene du ser her er kun ment å være retningsgivende.

Bumble Boost

Dersom du velger å betale ekstra for Bumble Boost, vil du se hvem som allerede har likt deg og du behøver ikke vente på en match. Du kan også bruke denne funksjonen til å legge på tid til 24-timers fristen, eller gjenopprette matcher som har blitt slettet fordi det ikke ble sent en melding de første 24 timene.

Kostnaden for Bumble Boost i Norge er omtrent:

 • Bumble Boost i 1 uke: 100 kroner
 • Bumble Boost i 1 måned: 220 kroner
 • Bumble Boost i 3 måneder: 480 kroner (eller 160 kroner pr. måned)
 • Bumble Boost for alltid: 1400 kroner

Bumble Coins

Når du kjøper Bumble Coins (eller mynter) kan du benytte deg av to andre premiumstjenester. Med «Spotlight» (som koster to Coins) flyttes profilen din til toppen av sveipekøen for et større antall brukere slik at den kan bli sett av så mange som mulig. Du betaler altså for å bli lettere å oppdage enn dine «konkurrenter»!

Du kan også bruke Bumble Coins til å kjøpe «supersveip» som gir deg muligheten til å gi uttrykk ovenfor en mulig match at du er ekstra interessert i ham eller henne. Denne funksjonen, som koster to Coins, ligner altså på «Super Like» på Tinder.

Bumble Coins selges i pakker. Kostnadene for disse er omtrent som følger:

 • 5 Bumble Mynter: 80 kroner
 • 15 Bumble Mynter: 210 kroner
 • 30 Bumble Mynter: 350 kroner

Bumble tilbyr også en tjeneste som gir deg tilgang til en eksklusiv VIP-sone. Men dette er ikke noe du kan kjøpe. Denne såkalte VIBee statusen er noe som du får når appen vurderer at du har fortjent den.

Bumble VIBee-status

Er du vennlig og respektfull med de du kontakter på Bumble? Bruker du appen aktivt og jevnlig? Da ligger du godt an til å bli belønnet med VIBee status som en dedikert Bumble-bruker. Du kan altså ikke «kjøpe deg inn» til en slik VIP-status – for god oppførsel kan ikke kjøpes!

Hvor aktiv du er på Bumble måles av en innebygget algoritme på appen, og om du skulle sende en forespørsel om å få VIP-status er det denne som ligger til grunnlag for om du blir akseptert. Hvis du blir belønnet med VIBee status kan du umiddelbart begynne å kontakte andre VIP’er.

Hva innebærer dette for deg?

Hvis du virkelig vil være seriøs og oppføre deg på en vennlig og respektfull måte på Bumble, er VIBee en fantastisk – og gratis – mulighet til å få kontakt med andre som bruker Bumble på samme måte som deg.

Du vil med andre ord tilhøre en mer «selektiv» klubb på Bumble – noe som også vil gi deg større selvsikkerhet når du prøver å få til en match og en date med likesinnede.

Større suksess med Bumble: Trenger du egentlig et premium-medlemskap?

Så nå lurer du kanskje på om du helst bør betale for disse ekstra-funksjonene for å ha suksess på Bumble.

Her kommer svaret – basert på alt vi har erfart med Bumble.

Selvfølgelig får du flere muligheter med premium-tjenestene Bumble Boost og Bumble Coins til å finne en match, en date, en venn eller en ny forretningskontakt – og kanskje vil det skje litt raskere om du har tilgang til disse ekstra funksjonene. Men, vi har alle vårt eget tempo og vår egen tidslinje. Så hva du ønsker å få ut av Bumble, og hvor fort du vil at det skal skje, er helt opp til deg.

Her er det du må tenke på:

Vil du få noe til på Bumble med en gang, eller haster det egentlig ikke? Hvis du først og fremst bruker Bumble for moro skyld, for å kanskje finne en mulig date av og til, eller for å bli kjent med nye mennesker, ja da holder gratisversjonen lenge.

Men, om du har et skikkelig ønske om å øke sjansene dine på Bumble og få noe til å skje ganske umiddelbart, da kan premiumstjenestene være til stor hjelp. Eller, du kan bare fortsette å være hyggelig og aktiv, og bli belønnet med en gratis VIP-status!

Vår konklusjon om å betale for Bumble:

Slik vi ser det tilbyr gratisversjonen av Bumble allerede nok muligheter til å få kontakt med andre. Men hvis du vil sette fart på dating-eventyret og få fordeler som å vite når andre brukere har likt deg, da er Bumble Boost og Bumble Coins nyttige å ha, men ikke et must.

Finnes det bedre dating-apper som er alternativ til Bumble i Norge? Her er de beste appene våre.

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

4. Kan du bli lurt på Bumble? «Bumble scam»

Er du litt engstelig for at du kanskje kan bli lurt eller til og med svindlet mens du driver med dating på nettet? Og hva med Bumble – kan du føle deg trygg på denne appen?

Vel, her er det ingen vits å stikke hodet i sanden.

Det finnes svarte får overalt på nettet – inkludert på dating-nettsider og apper – og det vanligste faremomentet på apper som Bumble og Tinder er såkalte «falske profiler».

Men, med litt sund fornuft og en porsjon forsiktighet, er det ikke vanskelig å beskytte seg mot disse.

Slik avslører du scammere på Bumble:

Google-testen

Prøv ganske enkelt å google navnet til den Bumble-profilen som gjør deg litt mistenkelig. Eller gå et skritt videre og gjør et Google-bildesøk på profilbildet. Finner du ikke denne personen med hjelp av Google? Da kan det hende at du har med en «falsk profil» å gjøre.

Sjekk sosiale medier

Let etter denne suspekte mannen eller kvinnen på Facebook, LinkedIn, Instagram, osv. Hvis han eller hun ikke er å finne (husk at nesten alle etterlater seg spor på sosiale medier), eller hvis denne personen har veldig få venner/følgere eller ser ut til å være inaktiv – vær forsiktig.

Jobb-referansen

Hvis du tør å spørre den du chatter med på Bumble om hvor de jobber, kan du deretter sjekke arbeidsgiverens nettside og se om du kan finne Bumble-matchen din der. Eventuelt kan du også driste deg til å ringe denne arbeidsplassen og spørre etter den personen du vil forsikre deg om.

Prøv den virkelige verden

Svindlere på Bumble vil nesten aldri ta det avgjørende steget å faktisk møte deg i den virkelige verden, utenfor appen. Så prøv denne testen på en som du kanskje tror ikke er en ekte Bumble-bruker. Pass bare på at du avtaler å treffe denne personen på et offentlig sted - og for å være på den sikre siden, fortell en venn hvor du skal møte noen, og hvem denne personen er. Om denne suspekte personen gjentatte ganger unngår å møte deg kan dette også være et tegn på at han eller hun er en falsk Bumble-profil.

Bumble-bekreftelsen

Sjekk om profilen til den potensielle Bumble-scammeren er bekreftet. Selvfølgelig kan du også bekrefte din egen konto – og slik gjør du det på Bumble:

 • Åpne profilen din og trykk på bekreftelsesknappen.
 • Du vil bli bedt om å lage en selfie av deg selv med en gest som Bumble vil foreslå (for eksempel: vink, vis tommelen opp, osv.).
 • Kopier denne bevegelsen så godt du kan og send Bumble et bilde av den (bare følg instruksjonene på skjermen).
 • Bumble-teamet vil deretter gjennomgå din selfie.
 • Etter noen minutter vil du motta en godtakelse eller avvisning av bekreftelsen.

Konklusjon: De aller fleste scammerne på Bumble vil ha samme adferdsmønster – så alle disse måtene å sjekke hvor ekte de er fungerer bra. Aller viktigst er det å ganske enkelt stole på magefølelsen din. Hvis noe virker merkelig eller rart, vær forsiktig!

Bumble

5. Våre erfaringer med Bumble: Er det egentlig noen som bruker denne appen?

Er du usikker på om Bumble er den rette dating-appen for deg?

La oss se litt nærmere på hva du får med Bumble.

Først og fremst er det fint at registreringen er gratis samt superkjapp og enkel.

Designet er ganske kult, og minner om en bikube - og brukergrensesnittet er basert på hva først og fremst kvinner helst vil ha i en app som denne. Du kommer deg også raskt i gang med å begynne å bruke appen.

Her er noen av de andre fine tingene vi har erfart med Bumble:

Bumble er en flott app for brukere som søker forskjellige typer kontakter.

Som vi allerede har nevnt er ikke Bumble kun for dating. Du kan sveipe til høyre eller til venstre på profiler enten du leter etter en date, en ny venn, eller til og med en potensiell forretningsforbindelse.

Med andre ord, uansett hva eller hvem du leter etter, så er Bumble et godt valg.

Kvinner har kontrollen – til fordel for menn!

At det er kvinnen som tar det første steget på Bumble betyr ikke at det ikke finnes mange fordeler for menn. Det betyr blant annet at menn kan få oppleve å bli positivt overrasket av at kvinner er interesserte i dem – og det innebærer også at menn ikke behøver å føle at de «trenger seg på» de kvinnene de ellers ville sende den første meldingen til.

Det er jo slik at det er denne første meldingen som alltid er den vanskeligste. Mange menn klarer ofte ikke å finne de rette ordene for å få kontakt og starte en samtale. Så dette problemet for mange menn er løst på Bumble.

Vi kan derfor si det slik at Bumble er for selvsikre kvinner og tålmodige menn! :)

Flere erfaringer fra Bumble – du får mer ut av appen om du bor i en større by

Bumble er fremdeles i vekstfasen, og det betyr at det kan være vanskelig for brukere å finne noen i sitt nærmiljø dersom man befinner seg utenfor de større byene. Du må med andre ord forberede deg på å måtte utvide søkeområdet ditt dersom du bor litt på landet.

Den gode nyheten at det er flere og flere som kaster seg på Bumble, for denne appen blir stadig mer populær i Norge.

Men vi må være ærlige her – det finnes apper som har mange flere brukere enn Bumble.

Bumble er ikke for tilfeldig av-og-til bruk!

På Bumble er prinsippet ganske enkelt, vær aktiv og følge med! Siden alle matchene kun varer i 24 timer dersom ingen meldinger sendes, må du følge med, være aktiv, og ikke bare droppe innom nå og da. På den andre siden, jo mer aktiv og engasjert du er, jo større sjanse for suksess – både med å finne den du leter etter, og med må oppnå den ettertraktede VIP VIBee-statusen!

Husk – det gjelder å være aktiv!

Vil du prøve et alternativ til Bumble? Dette er vår nåværende best-i-test blant dating-apper:

5.1. Hvem bruker egentlig Bumble?

Lurer du hvem som bruker Bumble-appen? Det er for tiden over 20 millioner brukere over hele verden på Bumble, og tallene er stadig i vekst på det skandinaviske markedet.

De fleste på Bumble er mellom 18 og 35 år gamle, og bor hovedsakelig i de litt større byene. Bumble begynte som tidligere nevnt i USA, og har derfor fram til nå hatt et større antall brukere i engelsktalende land – og da særlig i USA.

Konklusjonen av våre Bumble erfaringer:

Bumble kan anbefales for brukere som ikke kun søker dating eller sex, men også andre former for kontakt. Så hvis du setter pris må litt mer respektfull omgang med andre mennesker på en app som dette, er Bumble det rette valget for deg.

Dessverre er antallet brukere i Norge fremdeles litt begrenset, og vi skulle gjerne sett at dette tallet var betraktelig høyere. Men, hvis du er åpen for å finne noen litt lengre borte fra der du bor er Bumble et flott alternativ til andre lignende apper.

Til syvende og sist må du jo selvsagt gjøre deg opp dine egne meninger om Bumble, men denne appen er absolutt verdt å prøve!

6. Er Bumble en sex-app?

Håper du at alle på Bumble er ute etter sex?

Sannheten er nok en annen.

Det er jo slik at mange hovedsakelig bruker dating-apper fordi de er på jakt etter sex, men Bumble handler ikke om sex.

Tvert imot:

Det at brukerne må være litt mer seriøse for å få kontakt og at kvinner tar det første steget, har langt på vei ført til at denne appen til stor del ekskluderer de som kun er ute etter et ligg. Appen er ganske enkelt litt for komplisert for dette.

Den respektfulle tonen og oppførelsen man må ha på appen – og som Bumble faktisk belønner sine brukere for – er ikke det rette miljøet for brukere som kun er ute etter sex. De vil oppleve appen som for kjedelig.

Dessuten, om tilfeldig sex og one-night-stands er det du er på jakt etter, så finnes det nå andre apper som er bedre egnet for sex. Bumble har et helt annet konsept og ønsker ikke å posisjonere seg på dette området i det hele tatt.

Single på Bumble søker mer seriøse kontakter – enten det handler om dating og romantikk, vennskap eller mulige forretningspartnere, for det er slik denne appens søkekriterier er bygget opp.

Konklusjon: Det vil alltid finnes brukere på dating-apper som først og fremst er motivert av sex. Dette kan ikke unngås, og du vil sannsynligvis ikke bli helt skånet for det på Bumble heller. Imidlertid er det mye mindre sannsynlig på Bumble enn på mange andre lignende apper.

Bedre alternativer til Bumble i Norge:

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

7. Større suksess og flere matcher og dater på Bumble – slik får du det til

OK, så du har registrert deg på Bumble – hva gjør du nå?

Her er de 6 beste tipsene for hvordan du kan bruke Bumble dating-appen til å finne enten den store kjærligheten, et langvarig vennskap eller en god forretningskontakt:

a) Slik pimper du Bumble-profilen din!

Vær unik: Profildata med alder, størrelse og vekt er standard og vil ikke hjelpe deg særlig langt på vei. Ikke bare følg en typisk profil formel, men skriv noe kreativt. Et interessant ordtak, hva du tenker og tror rundt et visst emne, eller noe som virkelig fanger og beskriver hvem du er. Dette fungerer my bedre – og vil gjøre andre brukere nysgjerrige på hvem du er.

Kan du ikke finne på noe å skrive i profilen din?

Vel, det finnes gode triks og knep for å komme i gang! Svar på spørsmål i profilen din som for eksempel «hvis jeg var med i (en viss TV serie), så ville jeg være...» eller «mitt hemmelige talent er at jeg kan...». Slike ting er langt bedre å dele med verden enn kun basiske data om deg selv.

Når det gjelder bildene du legger ut, pass på at de er klare og enkle og med fokus på deg, gjerne med flere bilder som viser forskjellige sider av deg. For eksempel et feriebilde eller noe som viser en hobby du er interessert i – eller et bilde som viser deg i arbeid. Mangfold er en god ting. Ikke bruk for mange filtre eller bilderedigeringsprogrammer, og solbriller og capser er noe du absolutt bør unngå.

b) Slik fikser du mange Bumble matcher

Hovedregelen er, følg med, følg med, følg med! Prøv å være aktiv på appen noen minutter hver eneste dag. Sveip deg gjennom de forskjellige profilene du får servert. Bruk tiden mens du venter på en buss eller et tog, eller mens du venter på noe annet du skal gjøre.

Et tips: Ikke vær for selektiv og gi folk en sjanse. Kanskje du ikke får fulltreff med det du umiddelbart ser på et profilbilde, men tenk litt på om det de skriver om seg selv likevel gjør at de fortjener en sjanse.

c) Slik får du suksess med den første meldingen du sender på Bumble

Igjen, vær litt kreativ. Standardspørsmål som «hvor kommer du fra» eller «hvordan går det» er kjedelige og upersonlige. Men verst av alt er spørsmål som har svar som du allerede kan finne iprofilen til brukeren. Slike spørsmål vil umiddelbart trigge taper-alarmen!

Dette er nøkkelen til suksess ...

Profilen til motparten din er faktisk veldig nyttig for den første meldingen. Har noen for eksempel lagt ut et bilde som viser dem på ferie eller i en by i utlandet? Ta opp temaet og spør hvordan han eller hun likte den reisen. Kanskje du har vært der selv og kan dele med deg av dine egne inntrykk og opplevelser?

Kanskje dere til og med har samme interesse eller hobby med i profilene deres. Dette er alltid en god vei inn til den første meldingen, som for eksempel:

«Det ser ut som om du også spiller tennis. Hvor spiller du vanligvis?»

d) Slik holder du samtalen gående

Svarte den du tok kontakt med på Bumble? Kjør på!

Vis at du er interessert i den du nå har startet en samtale med. Svar på det han eller hun spør deg om med mer enn «ja» og «nei», og spør åpne spørsmål tilbake som heller ikke kan besvares med enstavelsesord.

Men ikke bare fyr i vei med spørsmål hele tiden. Det kan fort bli masende og plagsomt. Skift takt og fortell noe om deg selv – og selvfølgelig bør det da være noe interessant og positivt. Eller gjør noe så enkelt som å fortelle om noe du har opplevd denne uken eller sist helg. Dette åpner automatisk for å spørre den du chatter med om han eller hun har gjort noe spesielt i det siste. 

Enten det er den første meldingen du sender eller du er dypt inne i en samtale, pass på å være autentisk og ikke lat som om du er noe du ikke er. For før eller senere vil det bli avslørt. Ærlighet er alltid best.

e) Slik kommer du deg fram til det første møtet med din Bumble match

Kjemien stemmer, du liker Bumble-matchen din, og nå vil du møte ham eller henne i «den virkelige verden».

Ta det med ro, slapp av, og prøv å ikke vær for anspent når du er klar til å spørre om å treffes. Ingen vet nøyaktig når det er best å komme med dette spørsmålet – men uansett når du gjør det, fortsett med å være høflig, respektfull og ekte.

Her er et enkelt tips. Du behøver ikke å spørre om en «date». Dette begrepet kan skape litt stress og høres veldig enten/eller ut. Bruk enklere formuleringer som «å treffes» eller «bli kjent», noe som føles langt mer avslappet og vennlig.

Når det blir snakk om denne første daten – eller «å bli kjent» – fokuser på hvor dere kanskje kan møtes. Foreslå et konkret sted, som for eksempel den lille kafeen på hjørnet hvor du synes de har en skikkelig god sjokoladekake. Kanskje han eller hun har lyst til å finne ut om de er enige med deg når det handler om sjokoladekake?

f) Slik mester du din første Bumble-date!

Først og fremst, slapp av! Enklere sagt enn gjort, ikke sant?

Den samme regelen gjelder fortsatt – vær den du er, vær autentisk. Få ting er verre enn en date som later som om han eller hun er annerledes enn de er, for dette er ikke vanskelig å gjennomskue.

Stol på deg selv, for sunn selvtillit er faktisk attraktivt og interessant for de aller fleste av oss. Men, likevel, hold litt tilbake, vær litt «mystisk» og ikkeavslør alt om deg selv – spar noe til senere!

Om du gjør disse tingene er du godt på vei til en vellykket date.

Dette skulle være åpenbart, men unngå negative temaer den første gangen du møter noen. Ikke vis selvmedlidenhet eller klag på hvor lenge du har følt deg ensom og ulykkelig. Det er heller ikke smart å snakke om politikk, penger, sex eller eks’en din. Og for alle kvinner... ikke nevn hvor mye du ønsker å bli mamma!

Ellers er det tillatt å snakke om alt det du føler deg komfortabel med. Lytt oppmerksomt til hva daten din sier, og prøv å få ham eller henne til å snakke om seg selv. Opptre på samme møte som denne personen gjør, og hold øyekontakt når dere snakker sammen. Hvis dette er den rette for deg, så vil følelsene dine snart fortelle deg det.

8. Tinder mot Bumble - hvilken app er best?

Er du usikker på hvilken app som passer best for deg? Ved første øyekast er Bumble veldig lik dating-appens markedsleder Tinder - spesielt når det gjelder brukervennlighet (sveip).

Her er noen fordeler og ulemper med begge appene i en direkte sammenligning:

Tinder Bumble

Fordeler:

 • Rask registrering
 • Gratis grunnversjon
 • Enkel å bruke
 • Mange medlemmer
 • Lett å få kontakt
 • Godt kjent og populær
 • Mange muligheter til å flørte
 • Gode tilleggsfunksjoner

Fordeler:

 • Rask registrering
 • Gratis grunnversjon
 • Mer kreative profiler
 • Kvinner tar det første steget
 • Stor andel kvinner
 • Tre mulige søkefunksjoner:
  dating, vennskap + karriere
 • Send bilder i chatten
 • Ingen begrensninger på «like»
 • Du kan ombestemme deg på «ikke like»
 • Gratis VIP status basert på din aktivitet

Ulemper:

 • Færre søkefunksjoner
 • Dyrere betalingstjenester
 • Kun for dating
 • Ikke mulig å sende bilder i chat
 • Begrenset antall ganger du kan «like»
 • For mye spamming

Ulemper:

 • Færre medlemmer
 • Kontakt må skje innen 24 timer
 • Menn må være litt tålmodige
 • Nettverket med forretningskontaker må bli større

 

Konklusjon: Skaperne av Bumble har vært smarte og utvidet Tinder-konseptet med mange tilleggsverktøy, og flere av disse er gratis. Dessverre har Bumble-appen fremdeles langt færre medlemmer enn Tinder. Det betyr at det kan ta litt mer tid før du finner en match og får til en date. Men hvis du er aktiv og interessert i seriøse og langsiktige kontakter, er Bumble et godt valg for deg.

De beste alternativene til Bumble and Tinder i Norge:

Velkjent aktør

Academic Singles kan være en svær populær startstrek for høyt utdannede single i Norge, men det er ikke kun medlemmer med høyere utdanning som bruker siden. Hvem som helst som enten leter etter en akademisk partner, eller er en «elite» blant single, kan r

Gå til Academic Singles >>

Ekte kjærlighet

be2 er en portal som kan anbefales hvis du leter etter et seriøst forhold, siden partnere med lignende interesser og felles ønsker blir foreslått til deg.

Gå til be2 >>

Mest velkjente datingsidene

EliteSingles er en av de ledende datingportalene for utdannede og rike single med høye standarder.

Gå til EliteSingles >>

Badoo har mange aktive brukere fra hele verden, i Norge også. Hold øynene dine åpne, det vil alltid finnes falske brukere.

Gå til Badoo >>