Academic Singles er det foretrukne merket av våre brukere.
Prøv gratis >>

Anmeldelse av Badoo: God for dating eller bare bortkastet tid?

Badoo 2020

Har du lyst til å prøve Badoo og møte nye mennesker nær deg? Finn ut hvordan Badoo fungerer, hvor mye det koster og hvordan du kan skille mellom ekte og falske profiler.

Og selvsagt, det aller viktigste: Vil du virkelig finne noen å date med Badoo Chat, eller er det bortkastet tid?

Her skal vi fortelle deg alt du må vite.

1. Vil du møte andre single nær deg? Slik får du det til med Badoo

Du har kanskje hørt om Badoo, og nå lurer du på om du virkelig kan treffe noen på denne dating-appen.

Det er faktisk slik at Badoo nå er størst og raskest voksende på nett-dating i verden, og har som mål å få enda flere medlemmer som vil flørte, date og kanskje til og med finne den store kjærligheten.

Tallene forteller at Badoo Chat nå er tilgjengelig i 190 land på 46 språk og har over 450 millioner medlemmer, så alt det der høres jo lovende ut.

Men hvordan er det å bruke Badoo her i Norge?

På denne siden vil vi se nærmere på dette i Badoo-testen vår.

Hvordan fungerer Badoo?

Du har kanskje ikke prøvd deg på Badoo ennå, men du har sikkert hørt om denne dating-appen. Og det er ikke så rart, for Badoo har vært på markedet i over 13 år og er dermed eldre enn Tinder & Co.

Badoo har medlemmer fra hele verden som liker å møte nye mennesker på en morsom og uformell måte, uten så altfor store forventninger.

Forholdet mellom menn og kvinner på Badoo er ganske jevnt, med ca. 52% menn og 48% kvinner. Gjennomsnittsalderen på brukerne ligger mellom 20 og 35 år.

Er du ganske utålmodig når du dater på nettet?

Dersom du er av typen som liker å komme raskt i gang på en app som dette, kan Badoo være svaret for deg.

Du kan umiddelbart kommunisere med andre medlemmer gratis rett etter at du har registrert deg. Med Badoo Chat kan du raskt komme i kontakt med andre single i Norge, og hvis du gjør alle de rette tingene fikser du også en date.

Som alltid på slike apper må menn forberede seg på at det kan kreve litt innsats for å få meldinger tilbake fra de kvinnene man tar kontakt med. Så når det gjelder å ta kontakt med damene og lage en profil, må du sørge for å jobbe litt med dette. Hvordan skal du gå fram? Mer om det litt senere i denne artikkelen.

Vårt førsteinntrykk av Badoo:

Blant brukerne av Badoo er det nok slik at det å finne den store kjærligheten ikke akkurat er den største motivasjonen. Men er dét virkelig målet ditt? Hvis du heller bara vil ha det moro, søke blant mulige kontakter uten forpliktelse, og vil chatte og flørte litt, da kanBadoo være morsomt!

For å si det enkelt: Dating på Badoo: Fordeler & Ulemper

Badoo fordeler:

 • Rask registrering
 • Enkel å bruke
 • Gratisfunksjoner (Badoo Chat, f.eks.)
 • Mange medlemmer i nærheten
 • Kreative flørtemuligheter

Badoo ulemper:

 • Noen falske profiler
 • Begrenset antall meldinger (pr. dag)
 • Store variasjoner i brukeraktivitet

Finnes det bedre alternativer til Badoo i Norge? Sjekk vår sammenligningsliste her:

2. Kan du chatte helt gratis på Badoo? Dette må du vite om hva Badoo koster

Tenker du litt på hvor mye det kan koste å date på nettet?

Vel, vi har allerede nevnt at det er gratis å sende meldinger og flørte med Badoo Chat, så det er én ting du ikke behøver bekymre deg for. 

I tillegg til å chatte, kan du også bruke flere andre funksjoner gratis. Her er en liten oversikt:

Gratis på Badoo Premiumsfunksjoner på Badoo
 • Skrive, lese og svare på meldinger med Badoo Chat (maks 10 pr. dag)
 • Se og rangere profilbilder
 • Bruk av alle søkefunksjoner
 • Fullstendig profiloppretting
 • Se hvem som har likt deg
 • Usynlig modus
 • Se hvem som har deg som favoritt
 • Stig Til Toppen, som flytter profilen din høyere opp i søkefunksjonen
 • Skrive, lese og svare på ubegrenset antall meldinger med Badoo Chat
 • Uthev meldinger slik at de kan bli sett først

For å få enda mer ut av Badoo med de forskjellige premiumsfunksjonene kan du betale for medlemskap. Her får du en omtrentlig oversikt over disse prisene: 

 • Badoo Premium i 1 uke: 20,99 kr
 • Badoo Premium i 1 måned: 72,99 kr
 • Badoo Premium i 3 måneder: 56,66 kr (pr. måned)
 • Badoo Premium for alltid: 429,99 kr

Føler du at disse premiumskostnadene er litt for mye av en forpliktelse akkurat nå? Da kan du vurdere å kjøpe såkalte Badoo Coins for visse engangs-aktiviteter.

Hva får du for disse «myntene» eller kredittene?

For 50 kreditter kan du for eksempel flytte Badoo-profilen din oppover i søkeresultatene, slik at den blir sett av så mange brukere som mulig. På samme måte kan du forsikre deg om at meldingen din vises først til den du prøver å få kontakt med. Badoo-prisene for disse kredittene er som følger: 

 • 100 Badoo kreditter: 14 kr
 • 550 Badoo kreditter: 70 kr
 • 1 250 Badoo kreditter: 140 kr
 • 2 750 Badoo kreditter: 280 kr 

Enda en god nyhet...

Ikke bare kan du kjøpe Badoo-Coins, du kan også tjene dem: Hvis du for eksempel godtar tilbud fra Badoos annonsepartnere (f.eks. et prøveabonnement på en avis) eller om du deltar i undersøkelser utført av Badoos partnere.

Badoo premiumstjenester – vår konklusjon

Gratisversjonen av Badoo tilbyr allerede mange gode måter å komme i kontakt med nye mennesker på. Spesielt er gratis chatting en utmerket grunnfunksjon. 

På grunn av det høye antallet medlemmer på Badoo kan det være litt vanskelig å skille segut fra mengden. Derfor kan tilleggsfunksjoner som Badoo Premium og Badoo Coins være nyttige. 

Men vær forsiktig: Premiumsmedlemskapet har form av et abonnement som du selv må kansellere via iTunes eller Google Play. Hvis du glemmer å kansellere, fortsetter Badoo-abonnement løpende og trekkes automatisk fra kontoen din.

3. Våre erfaringer med Badoo: Slik fungerer Badoo

Enten du kun har lest denne artikkelen om Badoo, eller faktisk har prøvd appen, så er det kanskje saker og ting med Badoo som fremdeles er litt uklare. Vel, bare les videre. Vi har som mål å fortelle deg alt du behøver å vite om denne appen.

Hva handler f.eks. «fulltreff» om? Og hvordan kan du skifte til å være inkognito i «usynlig modus» på Badoo?

Vi skal nå dele med deg hva vi har opplevd på Badoo. Vi har testet alle funksjonene og vil dele våre inntrykk med deg, og her handler det både om Badoo-appen og Badoos nettside.

a) Registrering og profil: Slik kommer du i gang på Badoo

Det er raskt og enkelt å logge seg inn på Badoo - enten via sosiale media som Facebook og lignende, eller via din e-postadresse. Deretter er du klar til å begynne.

b) Søk og finn: Slik bruker du søkefunksjonen riktig

Vil du komme i kontakt med folk som bor i nærheten av deg med Badoo Chat? Den stedsbaserte søkefunksjonen er perfekt for dette. Du forteller ganske enkelt appen hvor du befinner deg, og du vil med en gang se andre Badoo-brukere nær deg som du kan ta kontakt med.

I tillegg kan du sette søke-filteret til «populære», slik at du kan finne ut hvilke brukere som er høyt rangerte og etterspurte i chatten. Kanskje det er noen der som vil like deg også? Vår erfaring har vært at det tar ikke lang tid før du får kontakt med noen i din nærhet.

c) Flørtefaktoren: Slik fungerer fulltreff på Badoo

Fulltreff er selve hovedfunksjonen på Badoo, og ganske lik hva du kanskje allerede har erfart på apper som Tinder. Her blir du vist bilder av andre medlemmer nær deg som matcher med dine søkekriterier. Du kan da gi uttrykk for om du liker hva du ser, eller ikke.

Hva gjør du nå?

Hvis du klikker på hjertet på en profil, så betyr det at du liker denne personen. Hvis du klikker på X-en, så liker du dem ikke. Hvis det oppstår en «match», det vil si at dere begge liker hverandre, kan du begynne å chatte.

Dersom du virkelig liker noen kan du bruke «Crush» (symbolet med to hjerter). Dette innebærer at du gir denne personen et «Super Like», og mottageren vil umiddelbart se din Badoo-profil.

Men du kan også gå lenger... hvis du er modig nok!

d) Her og nå: Slik går du «live» på Badoo!

Er du av typen som trives i søkelyset? Med live-strømmen på Badoo, som ligner på Instagram video, kan du presentere deg på Badoo helt «live». Du aktiverer da ganske enkelt kamera- og mikrofonfunksjonene på mobilen din og i Badoo-appen.

Litt for vågalt?

Kanskje du heller vil se litt på live-videoer fra andre medlemmer først – for live-strømming er f.eks. mulig på Badoos nettside.

Er Badoo Live for kjedelig? Sett dine mål!

For å gjøre disse live-strømmene morsommere og mer interessante, gir Badoo deg såkalte «mål» hvor du må takle visse oppgaver når du går «live» – men hvor du også kan få live-poeng (eller kreditter).

I Badoo-testen vår har vi opplevd alt mulig rart på disse strømmene – fra medlemmer med undertøy på hodet, til brukere som spiser en tallerken med nudler på under 2 minutter.

Du kan også motivere dine favoritt-strømmere som tilskuer ved å sende dem gaver og øke deres Badoo-poeng. Det er jo også en morsom måte å skape kontakt med noen, ikke sant?

e) Inkognito: Slik gjør du deg usynlig!

Er dette litt for «offentlig» for deg?

Kanskje du vil heller være anonym når du er på nettet eller bruker appen? Skift da til å være usynlig i denne Badoo premiumstjenesten og aktiver usynlighets-modusen i innstillingene dine.

Sjekk om det virker: For å forsikre deg om at du virkelig er usynlig, sjekk profilbildet ditt etter at du aktiverer denne modusen. Viser bildet en grå silhuett med hatt? Dette betyr at du nå er usynlig og at ingen andre brukere vil se hvem du er. Så nå kan du slappe av og gå på oppdagelsesreise blant alle Badoo-brukere helt inkognito.

Du kan date både på Badoos app og nettside

Er det best å bruke Badoo på mobilen eller på Mac’en (eller PC’en) din? Vår erfaring er at begge fungerer feilfritt. Begge er gratis. Begge er morsomme. Det kommer helt og holdent an på hva du foretrekker.

Badoo-appen har et elegant design, Badoo-nettsiden er brukervennlig, og nesten alle funksjonene kan brukes både på mobil og laptop.

Det eneste unntaket er om du våger å gå «live» - for da må du bruke mobilen din. Men, hvis du bare vil se på andre medlemmer som er «live» kan du også gjøre det på Badoos nettside.

Så hvorfor være gammeldags og flørte på laptop’en din?

Mange digitale dating-tjenester fungerer bare på mobilen, men Badoo Chat fungerer perfekt på laptop hvis du ikke har lyst til å skrive på den lille mobilskjermen. På den andre siden, med Badoo-appen på mobilen kan du chatte og flørte og til og med være «live» uansett hvor du er. Så hvorfor ikke bare bruke begge deler ettersom det passer seg?

Konklusjon av vår Badoo-test:

Badoo Chat er for deg som gjerne vil møte nye mennesker, som ikke har noe imot å vise deg fram og chatte og flørte – men uten altfor mye alvor og forpliktelser.

De kreative kontaktmulighetene gir deg en variert opplevelse, er morsomme, og kan fort gjøre deg litt avhengig av Badoo! Denne appen er altså utmerket for deg som liker å flørte.

Hva er det beste med Badoo?

Det er mange brukere å velge blant – og du kan finne mange av dem nær deg. Imidlertid varierer det sterkt hvor aktive brukerne er, noe som kan gjøre det vanskeligere å få kontakt. Det finnes også noen falske profiler. Forresten, hvordan kan du oppdage om en profil er falsk og at du kanskje har med en svindler å gjøre? Det skal vi straks fortelle deg mer om.

Til syvende og sist må du selv prøve Badoo og finne ut om du liker denne appen. Men det sosiale-media-lignende fellesskapet på Badoo er et morsomt tidsfordriv for deg som ikke har for høye forventninger.

Finnes det bedre dating-apper som kan være alternativ til Badoo i Norge? Her er de beste appene våre.

4. Er det mange falske profiler på Badoo – og hvordan oppdager du dem?

Er du litt bekymret for å bli utsatt for falske profiler på Badoo?

Slik er situasjonen...

Svarte får finner du overalt. Det gjelder også på Badoo Chat, hvor svindlere vil prøve å lure deg.

De vanlige tegnene på falske profiler kan være litt vanskeligere å oppdage på Badoo – blant annet det at svindlere ofte ikke er særlig aktive. For på Badoo er det mange brukere som ikke er særlig aktive og ikke svarer på meldinger – noe som på andre dating-apper altså kan være tegn på at du har med uekte brukere å gjøre.

Så det at du ikke får respons på Badoo eller at du ikke får en date kan ha mer å gjøre med det mer avslappede forholdet som mange brukere har til denne appen. De er kun der for å ha det moro og flørte litt av og til – men er egentlig ikke motiverte nok til å virkelig bli kjent med noen. Noe som gjør at du må forberede deg på skuffelser.

Så hvordan oppdager du falske profiler på Badoo?

Først og fremst bør du kun chatte med single som har bekreftet profilen sin.

Det er ikke vanskelig å forsikre seg om at de du har kontakt med har en bekreftet Badoo-profil. Hvordan går du fram for å bekrefte din egen konto? Det fungerer slik:

 • Åpne profilen din og klikk på bildeikonet i «Profilverifisering».
 • Klikk på «Ta bilde» og gi Badoo tilgang til kameraet ditt.
 • Kopier gesten som Badoo ber deg lage (f.eks. vink eller smil) og ta et bilde av deg selv.

Pass på at ansiktet ditt er godt synlig og at bildet ikke er uskarpt.

 • Trykk deretter på «send for verifisering» og send bildet.
 • Etter noen minutter vil du motta en bekreftelse eller avvisning fra Badoo.

Vær forsiktig med profilbilder som er for perfekte

Du sitter kanskje og ser på bildet til en bruker og er imponert over at det se ut som en perfekt lyssatt fotomodell i et studio. Da bør du være litt forsiktig. Proffe bilder er selvfølgelig ikke alltid et tegn på en falsk Badoo-profil, men svindlere bruker ofte slike bilder som de har funnet et annet sted.

Her er et tips – kjør dette bildet gjennom Googles bildesøk. Om det da er treff som ikke passer med denne Badoo-profilen er det store sjanser for at dette er en uekte bruker.

Inkonsekvente og tvilsomme profiltekster

Der det ting i bio’en på en brukers profil som er litt underlige? Er det virkelig slik at den fine jenta på 28 år som du leser om er åpen for å date menn som er opptil 70 år? Ikke helt sannsynlig, så vær mistenkelig her.

Her er noe annet som du bør være oppmerksom på. Er innholdet i brukerens profil nesten akkurat det samme som i din – det vil si, samme interesser og hobbyer og preferanser? Dersom denne profilen også ser ut til å være helt ny, kan det være at den faktisk ble opprettet spesielt for å tiltrekke og deretter lure deg.

Forsiktig med meldinger med telefonnummer og lenker til andre nettsider

Er det noen på Badoo Chat som nesten med en gang sender deg et telefonnummer eller en lenke til et annet nettside, og foreslår at dere fortsetter å kommunisere på den måten? Her bør du være veldig forsiktig – dette er et vanlig triks fra falske profiler. Det er jo selvsagt heller ingen grunn til å hoppe av Badoo med denne personen umiddelbart etter at dere har fått kontakt.

I denne situasjonen bør du ikke klikke på lenken, men prøv heller å google nettsiden eller gjør et søk på telefonnummeret. I mange tilfeller handler det her om porno-nettsider og utenlandske telefonnummer.

Vanligvis unngår falske kontakter et møte i det virkelige liv.

Vi har allerede nevnt at disse skyggeaktige typene bak falske profiler alltid vil prøve å unngå å faktisk møte deg. Så om du har hatt kontakt med noen som avlyser hele tiden, og ofte på kort varsel, da kan det godt hende at denne personen ikke er den du tror.

Det følger selvsagt at du alltid må være forsiktig når du skal møte noen for første gang, falsk profil eller ei. Du bør avtale å møtes på et offentlig sted. Hvis du fortsatt er urolig over å møte denne personen, ta med en venn som kan holde seg skjult men også holde et øye med deg mens du er på denne daten.

Dette tenker vi om falske profiler på Badoo: De som ligger bak falske profiler på Badoo oppfører seg ofte på samme måte. Så hvis du har mistanker om noen, bruk de metodene vi har beskrevet tidligere for å finne ut mer om dem.

Det er alltid bedre å velge sikkerhet først. Stol alltidpå magefølelsen din, og avbryt kontakten med han eller henne som ikke føles helt bra.

Bedre alternativer til Badoo i Norge:

5. Slik får du til en date, og kanskje sex, med Badoo!

For mange medlemmer. For mange falske profiler. For mange brukere som ikke er aktive. Ja, etter å ha lest alt dette lurer du kanskje på om du kan få deg en date med Badoo i Norge? Eller er det bare bortkastet tid?

For å være ærlig så er svaret på det siste både ja og nei.

La oss forklare.

Det er ganske enkelt slik at om du virkelig prøver, så vildu finne det du leter etter. Uansett om det er en seriøs date, eller mer eller mindre tilfeldig sex. Det som også er viktig er at du kommuniserer ærlig og at du helt åpen om hva du leter etter på Badoo.

Ja, sannheten er at det er vanskelig for mange å skille seg ut fra massene i den digitale dating-jungelen.

Så hvordan kan du få andre brukere på Badoo til å oppdage nettopp deg?

Her er noen nyttige tips for hvordan du kan fikse en date raskere:

Pimp Badoo-profilen din!

I tillegg til standardinformasjon om deg selv som alder, bosted, yrke, osv., så bør du absolutt gjøre det helt klart hva det er du leter etter. Badoo lar deg her velge mellom slike ting som «bare chatte» eller «noe seriøst». Om du er ærlig med deg selv her så vil det øke sjansene dine for å finne noen på Badoo-chatten som leter etter det samme som deg.

Hva har du ellers å si om deg selv? Hva gjør deg spesiell? Formuler en beskrivelse som vil gjøre andre nysgjerrige.

Hvis du ikke kan finne på noe kreativt, prøv å svare på generelle profilspørsmål som for eksempel, «Hva er din favoritt-unnskyldning?» eller «Hva er du virkelig talentløs på?» Dette vil få andre brukere til å tenke at du i alle fall har forsøkt å si noe artig om deg selv.

Vis at du ikke er en falsk profil!

For å bevise for andre medlemmer at du er ekt, kan du bekrefte Badoo-profilen din. Da vi testet Badoo fant vi ut at dette øker sjansene dine for å få en date!

Du kan lese mer om hvordan du bekrefter profilen din litt lenger opp i denne artikkelen.

Briljer med bildene dine!

Vis fram minst ett ferskt bilde i profilen din – men helst flere bilder som viser mer av hvem du er.

Pass på at bildene dine viser deg som du virkelig er og at du er tydelig gjenkjennelig. Dette er mye bedre enn å bruke filter eller bilderedigering.

Hvis du vil, kan du også lenke Badoo-profilen din til andre sosiale media som Facebook, Instagram, etc., for å gi kontaktene dine et mer fullstendig inntrykk av hvem du er.

Hva bør du ellers huske på?

Imponer med sjarm og vis interesse!

Når du har fått kontakt med noen på Badoo, ta deg tid til å virkelig fordype deg i profilen før du chatter med ham eller henne. Det er alltid imponerende når du kan demonstrere at du virkelig har vist interesse for den du nå skal chatte med.

Hvilke ting kan du finne i profilen som du kan bruke når du chatter? Kanskje denne profilen har lagt ut et bilde fra en bar eller restaurant som du også liker. Da har du noe å snakke om og du kan spørre hva han elle hun liker best med dette stedet. I tillegg kan du selvsagt fortelle hva du selv synes om denne baren eller restauranten... og dermed er samtalen i gang.

Vær ærlig og autentisk!

Uansett hva som skjer når du får kontakt med noen på Badoo, enten dere skriver fram og tilbake en stund eller ganske fort blir enige om å møtes, vær alltid deg selv og vær ærlig. Oppfør deg på en måte som er direkte, åpen, og høflig. Ikke prøv å late som om du er noe annet enn den du er.

Derfor bør du alltid være helt klar på hva du vil og hva du forventer fra Badoo. Dette viser også at du har selvtillit, noe som vi alle liker i andre mennesker og som gjør at vi selv blir mer åpne og ærlige også. Skal vi chatte mer? Skal vi treffes? Skal vi prøve en date? Skal vi ha sex? Dere bestemmer det nå sammen.

Til sist i neste kapittel... Badoo eller Tinder, hvilken app er best?

6. Badoo mot Tinder - er Badoo et bedre alternativ?

Kanskje du allerede har prøvd Tinder, men tenker nå på å gi Badoo en sjanse? Hva avgjør hvilken dating-app som passer for deg?

Her er vår konklusjon:

Badoo mot Tinder – en direkte sammenligning

Begge disse dating-tjenestene har et stort antall brukere. Sjansen for å raskt og enkelt bli kjent med nye mennesker i nærheten er derfor omtrent den sammefor begge.

Imidlertid er det mange falske profiler som lurer på både Tinder og Badoo som kommer i veien for ekte mulige kontakter og som vil irritere deg ettersom tiden går.

Badoo mot Tinder:

Tinder er enklere å bruke og fokuserer på den viktigste funksjonen – å matche deg med noen. Imidlertid er Tinder kun for dating, og kan bare kan brukes på mobilen.

Badoo er litt mer leken av seg og tilbyr sine brukere flere kontaktmuligheter. Hvis du liker å chatte, vil du sannsynligvis ha det morsommere her. Badoo Chat kan også brukes på Mac’en eller PC’en din.

Ok, så... Badoo eller Tinder?

Hvis du liker at saker og ting er enkle og direkte mens du flørter, da er Tinder kanskje bedre for deg. Hvis du heller vil være kreativ og leken og er åpen for overraskelser, da kan Badoo være det bedre alternativet.

De beste alternativene til Badoo og Tinder i Norge